09 червня 2021

 Мандрівка рідним містом...


#Пазли

Онлайн-огляд "Куточок господарських заморочок"

Відділ універсальних фондів художньої та галузевої літератури для дорослих
 Як організувати домашнє господарство? 
Як все встигнути і при цьому не забути відпочити і набратися сил перед новим трудовим днем?
 Виявляється, щоб часу вистачало на все, потрібно всього лише знати, як раціонально вести домашнє господарство. Наука ця непроста, але цілком доступна!
 До вашої уваги онлайн-огляд "Куточок господарських заморочок"

Сімейне голосне читання «Приголомшені хіти сезону»

...Хай вогнище наше горить, не згасає, 
  Домашнім теплом всі серця зігріває,   
  Уся мудрість книг об’єднає родину      
  У прагненні знань та читання донині...

Сімейні читання – це своєрідна давня традиція. Це форма спілкування, в якій беруть участь дитина та батьки; стимулом сімейних читань є спільне читання творів літератури. Наша бібліотека всіляко підтримує сімейне читання. 

На фото сім'я Шарафан бабуся та онуки. 






9 червня - Міжнародний день друзів




День друзів – одне з найцікавіших і найбільш душевних свят у міжнародному календарі. Присвячується цей день, ясна річ, друзям і близьким людям, які завжди підтримають й не залишать у біді.

Загалом упродовж року є декілька днів, присвячених друзям.

Так, перший із них відзначається на початку літа, а саме – 9 червня. Свято є неофіційним і точно невідомо, коли й чому для святкування була вибрана ця дата.

Водночас існує ще й Міжнародний день дружби. Його щороку відзначають у липні. На відміну від попереднього, це свято відзначається офіційно й ініційоване Організацією Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО).

Своєю резолюцією від 3 травня 2011 року Генеральна Асамблея ООН оголосила про заснування нової пам'ятної дати – Міжнародного дня дружби. Таке рішення було прийнято, виходячи з того, що дружба між народами, країнами, культурами й окремими особами може надихнути на зусилля із забезпечення миру і дає можливість навести мости між товариствами, які шанують культурне різноманіття. Датою свята було обрано 30 липня.

Якихось універсальних традицій святкування Дня друзів немає. Оскільки свято відзначають у різних країнах, то й особливості святкування значно залежать від звичаїв місцевої культури.

Звісно ж, цього дня варто зателефонувати або написати друзям. За можливості можна влаштувати зустріч, вручити друзям символічні подарунки, нагадавши таким чином про їхню важливість у своєму житті.

Свято припадає на літню пору, тому гарною ідеєю буде, наприклад, дружній виїзд на природу. Відпочинок на свіжому повітрі – це завжди корисно.