26 червня 2024

Майстер клас «Підкова на щастя»

 Краса і сила українського народу ­– в його самобутніх традиціях, які передаються через покоління. Одною з таких традицій є створення оберега, який мав захищати домівку та домочадців від злих сил. Сьогодні, незважаючи на відсутність світла, на майстер клас «Підкова на щастя» завітали маленькі читачі нашої бібліотеки. На ньому бібліотекарі розповіли про значення оберегів, як вірно їх робити. Діти  зробили декоративний оберіг «Підкова», адже  талісман, виготовлений своїми руками, ще більше приносить в дім удачу в починаннях і захист від усіляких негараздів. Нехай ці обереги принесуть мир і затишок у кожну українську домівку.

За підтримки Громадської організації "Центр інноваційного розвитку "Персона".









Вічна класика

 Хочете побувати в Парижі початку ХХ століття? Поглянути на місто очима письменника — модерніста й провокатора? Любите мистецькі роздуми і водночас легке читання? Роман «Рівновага» і оповідання «Тайна» Володимира Винниченка — про життя і смерть, кохання й ненависть, мистецтво і мораль. Про ризиковані експерименти, непрості стосунки й любовні трикутники. Про революціонерів і емігрантів, які жили, любили й гинули під небом Парижа і дахами Монмартру.




Година духовності «Немає кращої землі , що зветься рідним краєм»

 Для дітей мікрорайону "40 років Жовтня" проведена година духовності «Немає кращої землі , що зветься рідним краєм», до єдиного дня краєзнавства. Бібліотекарі  розповіли  присутнім про Православне  свято апостолів  Петра і Павла, зупинились на особливостях та традиціях  його святкування Присутні мали змогу познайомитись з тематичною поличкою « Мій рідний край, моя земля », де представлено цікаві книги про рідний край. Малеча дізналася про історію, видатних людей, та про створення гербу міста в різні роки. Діти з задоволенням  відповідали на запитання та грали в історичні пазли.







Квест-гра "Чи знаєш ти своє місто?"

 Сьогодні в бібліотеці пройшла квест-гра "Чи знаєш ти своє місто?" Діти знаходили на світлинах знайомі куточки рідного міста і разповідали, що то за місце та де саме воно знаходиться. Всі залишилися задоволеними та щасливими.