04 січня 2023

Увага!

 До уваги користувачів представляємо оновлений розділ

  "Почесні Громадяни міста Павлоград" 

Звання «Почесний громадянин міста Павлограда» присвоюється міською радою. Розроблено спеціальне положення, за яким подавати кандидатури на присвоєння цього звання можуть керівники підприємств, установ, громадських організацій, політичних партій та релігійних громад, органи самоорганізації населення та місцевого самоврядування. Визначальним критерієм у цьому випадку мають бути заслуги кандидата перед містом, громадою, його особистий внесок у розвиток міста.

Рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Павлограда» приймається міською радою більшістю депутатів, обов’язково шляхом таємного голосування. Але перед цим кандидатуру обговорюють на постійних депутатських комісіях виконкому. Причому обговорення відбувається у закритому режимі, без присутності преси. У разі підтримки номінанта на присвоєння звання більшістю голосів депутатів, починається обговорення його кандидатури у засобах масової інформації.

Заключний етап — сесія міської ради, де депутати мають сказати останнє слово. Вручення пам’ятного знака, стрічки з написом «Почесний громадянин міста Павлограда» та посвідчення про нагороду вручаються або на цій же сесії, або це приурочують до свят.

Конкурс на присвоєння звання «Почесний громадянин міста Павлограда» проводиться один раз на два роки.

Переможцю конкурсу надається одноразова матеріальна допомога у розмірі п’яти мінімальних заробітних плат та щорічно — дві мінімальні заробітні плати. Відповідний запис робиться у трудовій книжці.

Прізвища почесних громадян з їх фотокартками і відповідним рішенням міської ради заносяться до Книги почесних громадян міста та на Дошку пошани.