09 серпня 2022

 Щорічно 9 серпня у світі відзначають день книголюбів. Свято зародилось у США (Book Lovers Day) і майже одразу набуло чималої популярності, і в результаті набуло статусу всесвітнього.
Це свято відзначають письменники, поети, літератори, бібліотекарі, видавці, бібліотеки, друкарні і книжкові магазини, ну і, звичайно, читачі – ті люди, для яких книга і створюється. Саме читачеві присвячений Всесвітній день книголюбів.
Любов до читання у кожного своя, проте чи знайдеться річ у світі, яка буде наповнена такою ж магією, як книга? Читання – свого роду таїнство, адже кожна книга – загадка, зрозуміти яку можна лише після прочитання. В одній книзі кожен знайде свій сенс, і це створює своєрідну пелену таємничості. Прочитання книг – це інвестиція у розвиток своєї особистості, свого характеру та кругозору, тому прекрасно, коли хобі у людини – читання. Справжні книголюби – це ті люди, які читають паперові книги, люблять цей запах фарби новенької книги, цей шурхіт сторінок, глянець обкладинок. А ще вони дуже полюбляють витрачати гроші на нові книги, хоча вдома вже може бути поличка непрочитаної літератури.
Наші читачі також відзначають цей день та завітали до бібліотеки, щоб взяти свою живу книгу. Людина наповнена тим, що вона читає. Читайте гарні, позитивні, сучасні українські книги. Нація, що читає – незламна!




                                                                 #скануйтаслухай