21 червня 2024

Іnstagram stories "STORIES - Короновані словом "

        В рамках Регіональної компанії

бібліотек Дніпропетровщини

"Читаємо разом"

"Письменники, короновані словом"


Що лишається матері, коли життя забирає у неї найцінніше — власну дитину, і вона опиняється у прірві відчаю і безсилля? Де вона бере сили не збожеволіти від невимовного болю і вселенської скорботи, які вже навічно оселилися у її серці?

У своїй новій книзі Марія Матіос розповідає історії п’яти жінок. Усі вони — різні, у кожної своя доля, але об’єднує їх одне — найстрашніше, що може спіткати маму, — втрата єдиного сина. Кожна переживає горе по-своєму, а разом вони доповнюють одна одну і розкривають усю глибину й розпач трагедії осиро­­­тілого материнства.

«Мами́» — важка, драматична книга. Неможливо не співчувати її героям, як неможливо не звернути увагу й на гострі питання, які порушує відома українська письменниця у своїй найновішій книзі.


Бібліо - пікнік "Місце зустрічі - країна дитинства"

 Чудового літнього  дня  на бібліо - пікнік "Місце зустрічі- країна дитинства" в рамках  сімейних голосних читаннь "Літні читання БЕЗмеж" завітали  наймолодші читайлики Дитячого клубу "Лео".Оскільки бібліо - пікнік передбачає відпочинок, розваги, для дітей було підібране цікаве меню: "Журнальний коктейль", "Мандрівка книжковим містом", "Ігровий мікс" та "Асорті на свіжому повітрі".Тож відпочивали, пізнавали світ вони разом з книгами. А ще,  з задоволенням грали в різні ігри, розповідали про свої улюблені казки. Було цікаво, було атмосферно.












Онлайн- проєкт "Сучасна українська книга на екрані"

 Пригодницька повість «Неймовірні пригоди Івана Сили» відомого дитячого письменника Олександра Гавроша розповідає про яскраві пригоди перевершеного гірського силача Івана Сили. Прототипом головного героя повісті став легендарний закарпатський богатир Іван Фірцак, який виборов звання чемпіона Чехословаччини та Європи з кількох видів спорту і об’їздив півсвіту, виступаючи в цирку, де здобув чимало яскравих перемог. Гортаючи сторінки повісті, ми не можемо не захоплюватися мужністю, винахідливістю, порядністю головного героя — легендарного силача із Закарпаття. Він патріот рідного краю, який довів це своєю синівською вірністю, вчинками та справами.


Намистинки рідної мови

Намистини 9 автор: ВБСЧ № 2 "ДіМ"