13 липня 2021

 13 липня - Собор дванадцяти апостолів

13 липня православна церква відзначає свято Собор дванадцяти апостолів.  Наші предки уявляли, що в цей день верхівку літа тримають на своїх плечах 12 апостолів. У цей день селяни відправлялися на сінокіс. 

На дванадцять апостолів в деяких містах пастухам на роботу давали пофарбовані в жовтий варені яйця. Це символізувало сонце і життя. Наші предки вважали цей день остаточним настанням літа і проводжали весну піснями і хороводами.

Прикмети погоди 13 липня

  • Якщо цей день спекотніший за шість попередніх – осінь буде пізньою.
  • Білі хмари пливуть проти вітру – до дощу, а якщо за вітром – до спеки.
  • Зозуля продовжує співати – до затяжного і теплого літа.
  • Жовті хмари сьогодні віщують дощі.
  • Якщо вранці є роса, то дощу сьогодні не буде.

Bооk-ланч «Меню для книгоїда»

13 липня у відділі універсальних фондів художньої та галузевої літератури для дорослих проходе дуже цікавий bооk-ланч «Меню для книгоїда»Це книжковий мікс з розділів, які мають дуже промовисті назви: "Шкільний сніданок", "Запашна чашка", "Солодкий десерт" та ін. 

Ці книги приємно взяти у дорогу, зручно тримати в руках, ніжачись у шезлонгу, а також корисно читати після важкого робочого дня. 

Під час літньої відпустки хочеться виїхати подалі від міської метушні та відпочити від повсякденних турбот. Ми впевнені: справжній книголюб ні за що не відправиться у подорож, не захопивши із собою хоча б пари книг. Адже навіть під час найзахоплюючої подорожі обов’язково знайдеться годинка-друга, що її захочеться присвятити читанню. А тим паче, літо – це чудова нагода для прочитання книг, на які завжди не вистачало часу. 

                                                                                            Приємного літнього читання!