19 липня 2024

Онлайн проєкт "Книжкова локація" "Крута фішка - українська книжка у нашій бібліотеці"

      Оконська криниця – так називають потужні струмені іскристої, прозорої води, які вириваються на поверхню невеличкого озера Окнище під сильним тиском, виштовхуючи при цьому шматочки крейди. Всі бажаючі можуть відвідати цю унікальну місцину, яка знаходиться в селі Оконськ і помилуватись вражаючим видовищем, втамувати спрагу смачною водою.
     А ще, саме це озеро стало центром подій, які розгортаються на сторінках нового фентезійного роману відомої української письменниці Надії Гуменюк «Роденія, або Подорож за веселку», який отримав Спеціальну відзнаку Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» в номінації «Твір для дітей». Маркіян, головний герой твору, опиняється за бузково-синім туманом, що відчиняє браму у світ «проти неба на землі», де на нього чекають неймовірні пригоди.

Іnstagram stories "STOPIES - Короновані словом"

                                        В рамках Регіональної компанії

бібліотек Дніпропетровщини

"Читаємо разом"

"Письменники, короновані словом"

Надія Гуменюк – відома українська письменниця та журналістка. У її творчому доробку – понад п’ять десятків книжок поезії, прози та творів для дітей, відзначених низкою престижних премій. Знайомтесь з новою книгою авторки "І дощ не змиє всі сліди".


Сімейні голосні читання "Літні читання БЕЗмеж"

 Читання книг – це велика духовна цінність, відпочинок та насолода для душі. Дитина, яка вміє і любить читати – щаслива дитина.







Скануй та читай

                                                 В рамках Регіональної компанії

бібліотек Дніпропетровщини

"Читаємо разом"

"Письменники, короновані словом" 

У кожного автора в житті траплялись різні цікаві події, які могли вплинути на його творчість. До того ж у кожного з них в особистій колекції є збірки віршів, великі або маленькі твори, знамениті та не дуже. Ми радимо почитати вам книгу Гуменюк Надії "Роденія, або подорож за веселку".

Однієї ночі хтось у білій тозі скрадається до книжкової шафи в кімнаті Маркіяна. Хлопчик прокидається, але помічає лише лелеку, який пролітає за вікном над зимовим озером Оконським. Після цієї таємничої зустрічі Маркіян опиняється за бузково-синім туманом, який відчиняє браму у світ «проти неба на землі», де на хлопчика чекають сміливі ірияни й недолугі й водночас грізні мободрили, дбайливий домовик та істоти з камінними душами.



Поезія Вільних

  Члени літературної вітальні «Майстерність та натхнення» активно беруть участь в проекті Міністерства культури та інформаційної політики України «Поезія вільних». 




Намистинки рідної мови

  Збір неписаних правил, якими людина користується у повсякденному житті, стають прислів'я та приказки. Вони рекомендують, схвалюють або засуджують, бо за ними стоїть авторитет поколінь вони створені практичним досвідом, відображають споконвічне прагнення людини до правди, щастя, здоров'я, справедливості.

Намистинки рідної мови липень автор: ВБСЧ № 2 "ДіМ"