06 травня 2021

     «Європейський десерт для ерудитів»

  ерудит-квест

6 травня  учні  6-А класу, школи №8  подорожували європейським континентом.  На зупинках «Вражаючи місця»,  «Кулінарна книга мандрівника», «Рекорди Європи», «Секрети європейських казкарів», учасники з захопленням виконували різні завдання: давали відповіді на каверзні питання,  встановлювали відповідність «країна - прапор», впізнавали європейські країни за медіа-замальовками. Діти пізнали багато цікавого та відчули причетність України до європейської спільноти.









До Дня пам'яті та примирення

6 травня учасники клубу "Спадкоємець", учні 9 а класу школи №8, павлоградська поетеса Валентина Карплюк та старожил нашого міста Левада Василій Григорович разом з бібліотекарем Дмитрук Оленою здійснили екскурсійну пішу подорож "Ти всіх країв дорожче мені..." до пам'ятника загиблим заводчанам павлоградського механічного заводу у роки Другої світової війни. Підлітки поклали квіти, віддаючи шану подвигу своїх дідів та прадідів.








Онлайн – виставка «Забуттю не підлягає!»

Ніхто не забутий.
На полі ніхто не згорів:
Солдатські портрети
На вишитих крилах пливуть…

І доки є пам’ять в людей,
І живуть матері,
Допоти й сини, що спіткнулись об кулі,
Живі!

(Б. Олійник)

День Перемоги - свято особливе. Це день великої радості та гордості, але водночас великого смутку, оскільки перемога дісталася нашому народу жахливою, неймовірно високою ціною. Минають роки, відлітають у вічність, але є дати непідвладні часу. Та пам’ять про ті події завжди буде жити в наших серцях.