12 квітня 2023

 А в бібліотеці продовжується презентація  виставки 

      «RUSSIAN WARSHIP…DONE!» яку відвідали  учні 5 б класу ліцею №7 .







 

Майстер-клас "Даруємо свято кожному"

Великдень – свято радості, добра і надії!

 В рамках роботи бібліотечного клубу "МультиКідс" відбулося засідання мультиплікаторів. До дня Великодня діти створили надзвичайних, смішних та яскравих   героїв. Під час зйомки діти втілювали свої ідеї в розвиток подій. Всі учасники клубу залишилися задоволеними та щасливими!

Пропонуємо переглянути результат нашої роботи.






Фотовиставка «Писанкові очі України»

Українська писанка є найдавнішим проявом української культури, який дійшов до нас із найдавніших часів. Писанка – це символ сонця, життя, любові і краси, весняного відродження, добра та радості.


Водночас це чарівна окраса великоднього кошика. Розфарбоване яйце не просто радість для ока, не лише красивий атрибут свята, це глибокий символізм, коли кожна позначка сповнена певного значення, а також особлива енергія давньої традиції.
Писанкарство – унікальне мистецтво, витоки якого сягають ще дохристиянських часів. Традиція розфарбовувати яйця існувала у багатьох народів – європейських, азійських, африканських. Декорація яєць була не просто розвагою, а сплетінням легенд, звичаїв, традицій, образів.
У давнину писанка служила оберегом для її власника, мала магічну добру силу – вона несла щастя, достаток, благополуччя, захищала від сил зла. Тоді люди навіть розфарбовували яйця у чітко визначений час, перед тим промовляючи певні слова.



Намистинки рідної мови


Намистинки автор: ВБСЧ № 2 "ДіМ"