07 грудня 2023

Майстер-клас "Берегиня вроди - хустка"


    Хустка для українок – це не просто головний убір, це річ символічна, знакова і є нашою культурною спадщиною.  Їх передавали у спадок за жіночою лінією і оберігали, адже це була сімейна реліквія.

  Сьогодні до бібліотеки на майстер – клас «Берегиня вроди - хустка»  завітали діти. Прослухавши історію, цікаві факти про значення, традиції, прикмети української хустки. З натхненням почали виготовляти хустку, проявивши свою фантазію, вона вийшла яскрава, гарна, цікава. Позитивний та гарний  настрій  панував  під час роботи.




Національний тиждень читання

Наші читачі прийняли активну участь в Національному  тиждні читання.Вони ознайомилися з книгами про традиції та свята зимового циклу,щоб потім розповісти свої онукам та правнукам.Запрошуємо завітати до нашої біблотеки та отримати теплий,сонячний заряд енергії та бадьорості.









Національний тиждень читання

4 грудня 2023 року стартувала щорічна Всеукраїнська акція «Національний тиждень читання», яку організовує Український інститут книги.

Гасло цьогорічного тижня читання – «Бути своїми»: про важливість зв’язку між поколіннями, між читачами й літераторами, між усіма українцями, надто під час війни.

У фокусі – постать Миколи Хвильового, 130 років від дня народження якого відзначається 13 грудня 2023 року.










 

 Арт -читання літературних віршів на зимову тематику до "Національного тиждня читання" під гаслом "Бути своїм". #Тижденьчитання2023,#бутисвоїми