02 лютого 2022

                          «Читай, а я буду слухати»

                                до Всесвітнього дня читання вголос

      Щорічно у першу середу лютого світ відзначає цікаве й доволі молоде свято – Всесвітній день читання вголос. Цю подію започаткував міжнародний освітній проєкт «LitWorld» у 2010 році.  В цьому році цей захоплюючий день відзначається 2 лютого. Цю ініціативу вже підхопили мешканці 173 країн. Ми теж приєдналися до цього свята. Для святкування достатньо обрати цікаву книжку й знайти слухачів. Голосні читання «Читай, а я буду слухати» пройшли сьогодні для маленьких читачів. Малеча прослухала оповідання Філіпа Велша «Нуї, верблюд, який нікому не подобався».










                                  Євген Павлович Гребінка 


Сьогодні народився український поет і письменник, автор пісні "Очі чорні" і романа "Чайковський". Народився на хуторі Притулок (нині - село Мар'янівка) у Полтаві. Був близько знайомий з Тарасом Шевченком, Володимиром Далем та Олександром Афанасьєвим-Чужбінським. 

Переклав українською мовою твір "Полтава" Пушкіна. Був відомий своїми байками, наприклад: "Ведмежий суд"," Рибалка", "Вовк і вогонь" і "Ячмінь", в яких викривав пороки суспільства.



                    2 лютого у світі відзначають День бабака

Сьогодні люди намагаються передбачити погоду, дістаючи з нори сонних бабаків. Якщо тварина побачить свою тінь, то полізе назад у нору. Це означає, що на нас чекає ще кілька морозних тижнів.

Але якщо день похмурий, бабак не бачить тіні і не повертається до нори –буде рання весна.