29 травня 2024

Онлайн пазл- мандрівка "Дніпропетровщина - край неповторний"

 Монастирський острів – невелика цятка землі, розташована на Дніпрі поряд з однойменним обласним центром. Попри свою незначну територію, острів – чудове місце для відпочинку на природі. Особливо люблять тут гуляти діти, оскільки на острові є зоопарк та різноманітні атракціони.

preview35pieceмоностирський острів

Вахта пам'яті "Пам'ять серця"

 29 травня відбулося чергове засідання клубу "Таланти та прихильники". Пригадали сумні та  важливі дати травня, які мають нагадати всім нам про необхідність збереження миру на планеті. Розповідали вірші, співали українські пісні, згадували свої життєві історії.










Ознайомча екскурсія "Увійди в книжковий світ"

 До бібліотеки вперше на ознайомчу екскурсію "Увійди в книжковий світ" завітали  учні 1 -Б класу Ліцею №5. Малята мандрували відділами бібліотеки. Дізналися нові терміни: абонемент, стелаж, читацький формуляр, лампа блогера та інші. Познайомилися з дитячими журналами, найновішими книгами, які отримує бібліотека.

Цікавим доповненням до екскурсії стали рухливі ігри.

Перше знайомство з бібліотекою для дітвори було незвичайним, загадковим та веселим. Усміхнені обличчя дітей та сяючі оченята свідчили про те, що екскурсія всім сподобалась.

















Вічна класика

 Коли молода американська письменниця Марґарет Мітчелл (1900—1949) писала цей свій єдиний роман, вона навіть і гадки не мала про те, що він стане всесвітньо відомим.

Шалене кохання Скарлет О’Гара та Рета Батлера спалахує в один з найскладніших періодів життя США — під час Громадянської війни Півдня та Півночі (1861—1865) та повоєнної Реконструкції. Безтурботне життя дочки заможного власника плантацій швидко припиняється через життєві обставини: мати померла, батько хворий, а рідний маєток пограбували.