01 серпня 2024

Проєкт "Такі РІЗ(Д)НІ люди"

 1 серпня  у ВБСЧ № 2 «ДіМ» проведено інтеркультурну клумбу «Наші & Інші» : відео перегляд «Етно Світ», майстер клас «Україна для всіх», ігротека «З країни в Україну» для дітей різних етнічних груп, які проживають у мікрорайонах "40 років Жовтня", «Ливмаш», ПЗТО та для вихованців ЦСПД "Моя родина". У рамках Програми "Інтеркультурні міста"  за фінансової підтримки м. Ставангер координатора української мережі інтеркультурних міст, експерта Ради Європи Ксенії Хованої-Рубікондо.  Інтеркультурна клумба «Наші & Інші» стала плодом єднання всіх етнічних груп, які проживають у різних мікрорайонах міста, толерантності у ставленні один до одного представників різних національностей, примноженню скарбів духовності народів, збереження культур та традицій етнічних груп, підвищенню у дітей освітнього, культурного та духовного рівня. 

Відео ролик "Етно Світ". Переглядаючи відеоролік діти дізнатись більше про життя, культурне надбання, традиції та звичаї народів різних національностей, що проживають на Павлоградщині. Ще здійснили захоплюючу заочну подорож до Ізраїлю, Польщі, Азербайджану, Молдови та інших. Після відеоперегляда учасники мали змогу ознайомитися з книжковою виставкою «Наші & Інші», на якій були презентовані книги про культуру , національний костюм, кухня та безліч казок народів, які проживають у нашому місті.

Майстер клас «Україна для всіх» . Учасники розробили об’ємну  аплікацію мапи України з нанесенням силуетів людей  у національному одязі, які проживають на теренах України.Згуртованою командою, діти з захопленням, поринули у створення аплікації. І не тільки розкрили свій творчий потенціал та фантазію, а ще  дізналися у якому регіоні України проживає найбільша кількість етнічних народів.

Ігротека «З країни в Україну». Діти залюбки  прийняли участь у цікавих іграх, вікторинах, конкурсах. На учасників чекала гра «Вгадай країну за національною стравою», під час  якої діти вчилися відрізняти одну національну страву від інших національних страв різних країн. Зацікавив конкурс на спритність «Локшина по-корейськи» та мишача пролазка «Сир,сир,сир».  А ігровий парашут «З якої Я казки ?» та літературний дартс« Цікавинки з книжкової сторінки» узагальнив знання дітей про героїв з казок народів : роми, євреї, поляки, молдовани, вірмени, азербайджани та інші. 

                              

             
   
         



                               

                               

                               



                             

                             











Скануй та слухай

Колесова Анна - талановитий автор, який завжди робить наголос на глибину внутрішнього світу своїх персонажів. Її "Особливий пацієнт" – це історія про те, як звичайні ситуації можуть змінити життя, перетворивши його на непередбачувану мозаїку подій та почуттів.



ЛІТЕРАТУРНО-МИСТЕЦЬКИЙ КОНКУРС ДЛЯ ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ ДО 19 РОКІВ "СИЛЬНІ ДУХОМ IN-UA"

 


 Всю детальну інформацію можна переглянути за посиланням https://cutt.ly/PehexJlW

Сильні духом UA: успіх усупереч


Онлайн-проєкт мовний non-stop "Я говорю українською"

    Якщо ви маєте бажання  навчитися говорити українською мовою правильно, пропонуємо переглянути матеріали  онлайн-проєкту  мовний non-stop  «Я говорю українською».