14 березня 2016



13 березня 2016 року о 13:00 у бібліотеці №2 «ДіМ»  відбулися  літературні посиденьки «Вас Масляна в гості чекає»









 До бібліотеки в цей день завітали:  місцеві поети, родини, ветерани селища 40 років Жовтня. Бібліотечний персонал підготував веселу та різноманітну програму, обов’язковою учасницею якої є Весна.  





На облаштованому перед бібліотекою сценічному майданчику протягом свята проводилось: ігри, змагання-конкурси «Кенгуру», «Збери сніжки», «Колобок» та інші розваги.


Всі разом проводжали зиму, спалювали обрядове опудало.   Коло багаття водили хороводи та співали пісні. Веселі жарти супроводжували цей день. Масляна частувала варениками з сиром та круглими, гарячими, наче сонце, млинцями, цукерками.  Такою запам’яталася Масляна в нашій бібліотеці.  







 
Завідуюча бібліотекою  Мозолєва І.М. та бібліотекар Дмитрук Олена Вікторівна здійснили бібліотечний десант до дитячого садочка №23  з нагоди вшанування  пам’яті великого Кобзаря і популяризації його літературної та мистецької спадщини серед читачів-дітей. 

Дмитрук Олена провела інформаційний огляд «
Грані таланту Кобзаря» для присутніх на заході діточок старшої групи дитячого садочка та школярів 2 класу ЗОШ №4,  які  з задоволенням  переглянули  книги, альбоми.  Далі малеча грала  у гру «Склади картину» (Репродукції Шевченковських творів ) та читали вірші  «Садок вишневий коло хати”,“І виріс я на чужині”. Ємельяненко  Дар'я, член патріотичного клубу бібліотеки №2 «ДіМ»  «Спадкоємець», представила інсценізацію «Розмова малого Тараса з матір'ю».




Дітки радісно зустріли працівників бібліотеки  і цікаво провели  з нами час.