21 березня 2019

Масляна у бібліотеці

Щедра Масляна принесла перемогу!

Разом перемагати веселіше! Всевікова бібліотека сімейного читання №2 “ДіМ” та її численні друзі   стали переможцями у фотоконкурсі «Масляна у колі друзів», який проводився  Центром народної творчості «Дивокрай» (м.Дніпро) з 14 лютого по 14 березня серед жителів Дніпропетровської області. У півфінал потрапили п’ять учасників, серед яких і обрали переможця.
На конкурс були подані світлини, зроблені під час етно-вікенду «Весела Масляна», який проводився бібліотекою і  її   творчими друзями-користувачами для всіх бажаючих мешканців мікрорайону «40 років Жовтня». Конкурсні  фото демонструвалися протягом тижня Масляної в групі @ Дивокрай (Фейсбук).
Як переможець ВБСЧ№ 2 «ДіМ»  отримала від організаторів унікальну фоторамку ручної роботи з петриківським розписом.
Святкування Масляної  разом з бібліотекою — багаторічна улюблена традиція  мешканців мікрорайону. Адже разом з веселощами, втіхами, спортивними розвагами «Три ноги», «Біг у мішках», народними іграми «Хто швидше на мітлі», «Гойдалки» відроджуються та зберігаються традиції українського народу, розвивається інтерес до історії,  народних звичаїв, почуття прекрасного, естетичний смак.
І людей зібралося чимало! Незалежно від віку учасники, як діти, раділи чудовому святу. Для всіх співав квартет «Світанок». Прийшлося глядачам до смаку і щедре частування бібліотекарів — організаторів свята:смачні вареники та різноманітні солодощі. А завершилося дійство традиційним  обрядом спалювання  опудала Марени – обрядової ляльки, що символізує зиму.
Завідуюча ВБСЧ №2 «ДіМ» Мозолєва І.