22 листопада 2021

Хобі-територія  «Barbie-Life»

21 листопада  знов запрацювала  Креатив – майстерка: «Хобі-територія «Barbie-Life». Всі учасниці заходу креативно, із фантазією підійшли до створення власноруч  меблів для улюбленої ляльки, тому кожен з виробів  мав індивідуальну оригінальність. Це захоплююче заняття, яке принесло задоволення і хороший настрій всім учасникам майстер-класу.












22 листопада - День сина 

Щороку 22 листопада у світі та в Україні відзначається чудове сімейне свято – День сина.

Історія цього свята недовга і не актуалізована засобами масової інформації. 

Цього дня не лише батьки вітають синів, а й сини виявляють стосовно до батьків увагу. Оскільки свято сімейне, то найчастіше воно відзначається у тісному сімейному колі.

На честь цього чудового свята пронуємо вам невелику підбірку книг про синів.


1.  Філіпп Майєр "Син". Техас 1849 року. До будинку, де мешкає тринадцятирічний Ілай Мак-Каллоу, вдирається загін команчів, які вбивають його рідних, спалюють майно, а його самого забирають у полон. За три роки життя серед індіанців хлопець припадає до них душею та майже забуває про своє походження. Але коли його плем’я винищує епідемія, Ілай повертається додому... Жорстокість і прагматизм Ілая відбиваються в долях представників прийдешніх поколінь Мак-Каллоу. Кохання, честь, діти — усе віддається на поталу амбіціям, коли ця родина стає однією з найвпливовіших у Техасі. Але, як і всі могутні династії, ця сім’я колись та й мусить зіткнутися з наслідками свого вибору. Досконалий твір хвилює душу Лише в найвизначніших історичних романах ми відчуваємо як подих минулого, так і власну причетність до гріхів наших предків. Тепер до цих книжок додався і "Син" Майєра. 


2. Мег Мікер "Мама й син. Як виховати надзвичайного чоловіка". Меґ Мікер — лікар-педіатр із 30-річним досвідом роботи й мама чотирьох дітей — щедро ділиться секретами, які допоможуть жінкам побудувати довірливі й близькі стосунки з синами або ж відновити й зміцнити їх. Сучасний світ, налаштований на безальтернативний успіх, ставить перед майбутніми чоловіками багато складних викликів і піддає їх неабиякому тиску. На те, як із цим усім впораються хлопці, здатні вплинути їхні матері. Книга "Мама й син" допоможе мамам знайти в собі сили й упевненість, якими вони зможуть поділитися зі своїми дітьми; підкаже, як подолати протиріччя й суперечності, які час від часу виникатимуть між ними та підлітками; підтримає тоді, коли настане час відпускати сина у самостійне плавання.


3. Василь Стус "Листи до сина". Що спонукає батьків ділитися власним досвідом зі своїми дітьми? Естафета від покоління до покоління кожну сотню років набуває нових форм і глибин, але мета та сама: пошук близькості, застереження від помилок і небезпек, імпульс для виростання. Батьки незалежно від обставин мусять навчити своїх дітей жити в реальному світі.

Нині листи Василя Стуса до сина Дмитра — не просто історія родини, це частина епохи, непересічна складова становлення нашої ідентичності. Іншої можливості, ніж писати листи, у поета не було. Не кожен батьківський досвід буває почутим. Але Стусів став "класикою", яка сьогодні набуває нових значень.