17 травня 2024

Скануй та читай

                                    В рамках Регіональної компанії

бібліотек Дніпропетровщини

"Читаємо разом"

"Письменники, короновані словом" 

Сьогодні ми презентуємо книгу відомої письменниці, яку по праву можна вважати класиком української літератури, лауреата «Коронації слова»- 2024 Марії Матіос «Солодка Даруся». Роман «Солодка Даруся», без перебільшення, одна з найзнаковіших подій в українській літературі часів Незалежності. Французька критика (у Франції «Солодка Даруся» вийшла у найпрес­тиж­нішому видавництві «Ґаллімар») із захопленням відзначала: «Цей роман — справжня перлина! Марія Матіос має неймовірно потуж­ний поетичний стиль. Вона впевнено тче історію — достоту, як у величній античній трагедії».

Роман перекладено багатьма мовами, зокрема німецькою, англійською, французькою, іта­лій­ською, польською. Запрошуємо відвідати нашу бібліотеку та дізнатися більше про твори лауреатів конкурсу «Коронація слова», які ви можете знайти на полицях бібліотеки. 



Презентація виставки-нагадування "Зламані крила свободи"

До вашої уваги представлена виставка-нагадування "Зламані крила свободи". На якій ви можете ознайомитися з історією депортації кримськотатарського народу - одного із найстрашніших злочинів радянської влади.



 

Презентація стрічки "Епоха: Амет-Хан Султана"

     В Україні щорічно 18 травня вшановують пам’ять понад 200 000 кримських татар, яких радянська влада примусово вивезла з Криму в 1944 році. Депортація кримських татар з півострова під час Другої світової війни почалася 18 травня 1944 року і тривала до початку червня.

    Документальна стрічка  присвячена  уродженцю Криму льотчику - асу двічі Герою Радянського Союзу – Амет-Хану Султану! Людині, яка багато клопотала за повернення і виправдання свого народу, але бюрократія була нездоланна. Патріотизм, людяність і майстерність льотчика-випробовувача, його вірність у дружбі, перемогли всі негаразди, але не змогли перемогти радянську бюрократію.





Іnstagram stories "STORIES - Короновані словом "

                                           В рамках Регіональної компанії

бібліотек Дніпропетровщини

"Читаємо разом"

"Письменники, короновані словом"

Презентуємо книгу «Солодка Даруся». Цей роман — справжня перлина! Марія Матіос має неймовірно потуж­ний поетичний стиль. Вона впевнено тче історію — достоту, як у величній античній трагедії.