19 червня 2024

Інформ-тайм «Ні» дорозі в пекло »

 Сьогодні провели інформ-тайм «Ні» дорозі в пекло »для  студентів  Західно-Донбаського професійного ліцею. В ході заходу обговорювалося питання впливу наркотиків на організм людини. З метою популяризації здорового способу життя, викликати в молоді негативне ставлення до наркоманії, до вживання наркотиків, які завдають великої шкоди здоров᾿ю людини провели міні-тест «Світ без наркотиків». Молодь завдяки вікторині « Скажи наркотикам – Ні !» дізналися, щоб успішно боротися з ворогом, необхідно в першу чергу знати, що він є. За допомогою групового малювальника створили плакат « Ні-наркотикам!».

За підтримки Громадської організації "Центр інноваційного розвитку "Персона".







Засідання клубу "Берегиня"

 Сьогодні  у клубі "Берегиня" пройшов майстер-клас "Квітковий настрій". Майстрині з захопленням виготовили неймовірні троянди. Для створювання   квітів використовували кольорові стрічки, голку та  двосторонній скоч. Творчий процес пройшов за приємною бесідою, всі отримали  море позитиву. 








Вічна класика

 Смішна і трагічна історія Тев’є, молочара з єврейського містечка (штетля), лягла в основу чи не найпопулярнішого бродвейського м’юзикла «Скрипаль на даху» та його численних кіно- та театральних варіацій. Нескінченно мудрі, насичені особливим гумором історії Тев’є звернені нібито до автора, а насправді до кожного особисто. Вони — не лише про штетль, жінок та дружину Тев’є, його сусідів, вони — про дивовижну красу непростого життя загалом.




Скануй та читай

                                             В рамках Регіональної компанії

бібліотек Дніпропетровщини

"Читаємо разом"

"Письменники, короновані словом" 

Сьогодні ми презентуємо книгу відомої письменниці, яку по праву можна вважати класиком української літератури, лауреата «Коронації слова»- 2024 Марії Матіос «Мама Маріца - дружина Христофора Колумба».

Марія Матіос укотре не щадить свого читача: більш трагічного сюжету, ніж той, що його пропонує письменниця в повісті «Мама Маріца — дружина Христофора Колумба», мабуть, важко буде відшукати і в світовій літературі.

Цього разу вона вдалася до однозначно табуйованої теми, яка, проте, не викликає й тіні відрази чи неприйняття.
Письменниця викладає сюжет так, ніби балансує лезом бритви, боячись поранитись самій і боячись поранити читача. Проте без сліз і тепер не обійдеться.
Оповідь Марії Матіос про бездонність материнської любові співмірна хіба що з грецькою трагедією чи народним епосом.