22 липня 2021

«Овочі  і фрукти – корисні продукти»

Пізнавальна гра

Весело, а головне корисно пройшла пізнавальна гра. Дітки  дізналися багато цікавого про користь овочів та фруктів для  організму, відгадали загадки, взяли участь у конкурсі «Готуємо смачний борщ». 






 


22 липня - Міжнародний день боксу
Починаючи з 2018 року, щорічно 22 липня відзначається Міжнародний день боксу.  Бокс (від англ. Boxing) – контактний вид спорту, в якому спортсмени наносять один одному удари кулаками в спеціальних рукавичках.  

Бій триває до 12 раундів, а контролює те, що відбувається на рингу – рефері. Перемога привласнюється, коли суперник збитий з ніг і не може піднятися протягом десяти секунд (нокаут) або якщо він отримав травму, яка не дозволяє продовжувати бій (технічний нокаут). 

Якщо після встановленої кількості раундів поєдинок не був припинений, то переможець визначається оцінками суддів.

Вперше змагання з боксу відбулися у 688 році до н. е, коли були включені в програму античних Олімпійських ігор. Кулачні бої з глядачами та учасниками на давньоєгипетському рельєфі другого тисячоліття до н. е, а також зображені у стародавніх індійських текстах – Ведах та Рамаянах.

У теперішньому вигляді цей вид спорту з’явився в Англії на початку 18 століття, а з відродженням олімпійського руху бокс також увійшов до списку олімпійських видів спорту – з 1920 року. 

Вітаємо всіх прихильників цього виду спорту!