27 червня 2021

Інтернет-салон "Бібліотекар рекомендує "Мультяш-кіно""
Сьогодні, бібліотекар Потапенко Євгенія запропонувала дітям переглянути мультфільм "Чіполіно", який розповідає про життя і пригоди овочів та фруктів, про те, як Чіполіно разом зі своїми друзями виступив на захист бідних від засилля багатих. Мультфільм був створений за мотивами казки Дж. Радарі "Пригоди Чіполіно". Бібліотекар вирішила показати саме цей мультфільм тому, що 2021 рік - рік овочів та фруктів. Перед відеопереглядом, глядачі дізналися про користь свіжих овочів та фруктів для нашого організму.  










 27 червня - День молоді в Україні


Традиційно в останню неділю червня в Україні відзначається День молоді. Це свято засноване Указом Президента України від 22 червня 1994 року на підтримку ініціативи молодіжних об’єднань і організацій України.

ООН визначає як «молодь» осіб віком від 15 до 24 років; за офіційними нормами Всесвітньої організації здоров’я в категорію молодих людей потрапляють люди до 44 років; у Стратегії Європейського Союзу щодо молоді, молодими визнають людей віком 13-30 років. В Україні молоддю прийнято вважати людей віком від 18 до 35 років, чисельність яких, згідно зі статистикою, становить понад 22% від загальної кількості жителів України.

Втім, немає різниці, скільки кому років, адже День молоді – це свято енергії та самоствердження!

27 червня, напередодні Дня Конституції,

в бібліотеці демонструвалася відео-презентація: 

"Від Конституції Пилипа Орлика - до Конституції незалежної України"

Глядачі з цікавістю ознайомились з історією виникнення першої Конституції за часів Запорізької Січі та її змінами у подальшому, включаючи Конституцію часів незалежної України. Захід завершився активним обговоренням отриманих знань. Присутні охоче ділилися своїми враженнями та знаннями з даної теми, та історії України.