02 жовтня 2023

До Дня української писемності і мови


 

Афіша "Чекаємо Вас у жовтні"




 

Пізнавально-ігровий мікс "Ми козацького роду" (До Дня захисників і захисниць)

   В бібліотеці відбувся пізнавально-ігровий мікс "Ми козацького роду".Для читачів проведено історичний мікс , під час якого діти дізналися  багато цікавої інформації про виникнення козацтва, побут та звичаї запоріжців, козацькі військові традиції тощо. Весело та жваво відповідали на питання вікторини «Хто такий козак"? , відгадували кросворди, складали кубик "Козацька символіка", грали в гру "Влуч у ціль", а також ознайомились з книгами про славні козацькі традиції, видатних представників козацької доби, які були представлені на виставці.




Скануй та читай


 

Патріотичний пізнавальний квест « Нащадки славних козаків»

 02 жовтня  в рамках святкування Дня захисника України, Покрови Пресвятої Богородиці та Дня українського козацтва в бібліотеці був проведений патріотичний пізнавальний квест для учнів Павлоградського міського ліцею. Він мав ціллю показати, як добре ми пам’ятаємо історію рідної держави, її мужніх воїнів, довести що нікуди не ділася сила козацька, що пам’ять про козаків існує і дотепер. Заради перемоги учасники не лише долали перешкоди, а й вражали знаннями про історію козацтва. Під час гри діти показали винахідливість, кмітливість, силу та мужність, як це робили справжні козаки. Але все гарне теж має логічний кінець: командам вручений Кодекс козацької честі. Діти своїми знаннями довели, що козацькому роду немає переводу.









                             


                             

Зірковий час "Незалежність у тобі" (до Дня Козацтва) Клуб анімації "Мульти Кідс"

  Історія українського козацтва – це одна з найвизначніших сторінок життя нашого народу. В найтяжчі часи козацтво було справжнім захисником рідної України, оборонцем віри, моралі та державницьких традицій нашої вітчизни. Військові традиції, звичаї передаються із покоління у покоління, на них виховуються діти, їм належить важливе місце у вихованні майбутніх громадян - патріотів своєї держави!
   В рамках роботи бібліотечного клубу "Мультикідс" відбулося чергове засідання мультиплікаторів. Діти дізналися цікаві факти про козаків та надихнулися на створення історичних героїв. Козаки вийшли мужні,сильні - справжні патріоти своєї країни!







Афіша майстер-класів на жовтень


 

Презентація виставки-мандрівки «Від козака до сучасного захисника»

 





 Славна і багата історія нашого народу. Із давніх – давен особливо шанують оборонців рідної землі, які не шкодували і не шкодують життя і здоров’я заради свободи України та її народу.

1 жовтня – Покрова Пресвятої Богородиці, День українського козацтва,  День захисника України. З нагоди свята бібліотека підготувала виставку-мандрівку «Від козака до сучасного захисника». Козаччина завжди була однією з найяскравіших сторінок української історії, на славних прикладах якої виховувалося почуття національної самоповаги багатьох поколінь українців. На виставці представлені книги, які знайомлять з історією козацтва, життям та побутом козаків, художні твори про козацтво.

На виставці також представлені матеріали про подвиги воїнів – захисників, які і сьогодні продовжують героїчні сторінки нашої історії, захищаючи рідну землю.

Цитата дня