03 серпня 2021

 І знов запрацюв Університет ІІІ покоління. Під час чергового тренінгу наші слухачи удосканалювали свої знання. 







 3 серпня - Всесвітній день кавуна


Сьогодні, 3 серпня, відзначається Всесвітній День кавуна, який започаткували американці. У США цей солодкий і смачний фрукт (а вірніше – ягода) є настільки ж необхідним атрибутом літніх пікніків, як і знаменитий хот-дог. Відмінно тамуючи спрагу і будучи зовсім не калорійним, кавун, звичайно ж, заслужив своє власне свято. Хоча і не відомо, хто і коли його встановив, але від цього воно не втрачає своєї популярності, набуваючи все більше прихильників щороку.
Як вважають історики, батьківщиною кавуна є Південна Африка. Відомо, що вже в Древньому Єгипті люди знали і обробляли цю рослину, що підтверджується розкопками. Так, в епоху Середнього царства в 20 столітті до н.е. кавуни часто поміщали в усипальниці фараонів як джерело їжі в їх загробному існуванні. Був він відомий і в Стародавньому Римі, де його їли свіжим або засоленим, а також варили з нього мед.
Лідер з вирощування кавунів на сьогодні – Китай та Японія, де вивели квадратні кавуни, у вигляді піраміди, з жовтою м’якоттю і міні кавуни діаметром 10 см. Найважчий кавун в світі виростили в Америці і він важив 122 кг. Його форма була не кругла, а витягнута, як у дині.
Хоч ми живемо не в Америці, але теж любимо цю ягоду. Тож приєднуйтесь до святкування Дня кавуна – з’їжте його з друзями на природі або вдома, порадуйте дітей, влаштуйте конкурс на кращу страву з кавуна, приготуйте освіжаючий кавуновий лимонад … Головне – насолоджуйтеся цими смачними і корисними ласощами!