13 травня 2021

До Міжнародного Дня сім'ї

 13 травня проводилось Famali Party "Всі разом за сім'ю" для родин селища "40 років Жовтня".

Учасники жваво брали участь у казкових вікторинах, іграх, відгадували загадки, малювали портрет своєї сім'ї, з акторською майстерністю показували пантоміму. Весело та швидко проминув час. Переможці були нагороджені подарунками-книжками. Саме до цього дня поетеса Валентина Карплюк написала вірш "Всі разом за сім'ю"






 "Василь Стефаник. Хто він?

(до 150-річчя з дня народження В.Стефаника)

віртуальне знайомство

14 травня 2021 року виповнюється 150 років від дня народження видатного українського письменника, неперевершеного майстра соціально-психологічної прози, новатора модерністської техніки письма, новеліста, тонкого спостерігача людської душі, гуманіста і просвітителя,громадського і політичного діяча  Василя Семеновича Стефаника.


До Дня матері

Відділ універсальних фондів художньої та галузевої літератури 

для дорослих

Нещодавно бібліотека святкувала одне з найголовніших родинних свят 
День матері.
До цього свята у відділі універсальних фондів художньої та галузевої літератури для дорослих проходить виставка "Я -жінка! Я-весна! Я -мати!"
Автор вишитих стрічками картин-учасниця клубу "Берегиня"
Карплюк Валентина.





 

Огляд веб-сайтів «Для вас, батьки!»

Батьківський Web-клуб

http://www.rodclub.newmail.ru

"Батьківський клуб" широко відчиняє віртуальні двері для всіх, хто зацікавлений проблемами виховання і здоров'я дітей, їхньої освіти та розвитку творчих здібностей. А рубрика "Діти і звірі" допоможе знайти рішення тим, хто стоїть перед важкою дилемою щастя від спілкування з домашнім улюбленцем і зайвого клопоту на власну шию.

http://www.7ya.ru  - сайт "7Я" має підзаголовок "Все про дітей". Додамо - і не лише про дітей: також і про побут, і про організацію харчування родини, і про родинне дозвілля.

http://www.8ya.ru  - веб-клуб багатодітних родин запрошує до спілкування. Якщо ж ваша родина надзвичайно особлива, бо маєте трійню, то сайт "Тройняшки" - саме для вас!: http://www.triplets.ru

http://www.ed.gov/pubs/parents/internet/index.html  - Parents Guide to the Internet = Батьківський гід по Інтернету, англійською мовою

http://kidmath.ru/?KidMathru  - сайт, присвячений розвитку математичних здібностей у дітей дошкільного віку.

Дозвілля у домашньому колі

                                                               http://childrecords.narod.ru/

musictales.html - музичні казки: "Аліса в Країні Чудес", "Бременські музики", "Пригоди капітана Врунгеля" та ще з десяток найулюбленіших музичних версій літературних і фольклорних творів.

http://playroom.com.ru/

 - "Дитяча ігрова кімната". Тут ви знайдете улюблені дитячі пісні з мультиків і кінофільмів, комп'ютерні та розвиваючі ігри для свого малюка, "розмальовки" допоможуть йому розвивати вправність руки та художній смак, а конкурс дитячого малюнка - продемонструвати свої здібності й помилуватись художньою вправністю ровесників вашої дитини.

http://www.varja.narod.ru

 - "ОДИ-БЕДЯ" - родинна веб-сторінка, що має підзаголовок "Малючковий мережевий журнал". Хто ви для вашого малюка (батьківський тест)? Чим малюють наші діти? Куди варто зазирнути в Інтернет? - Відповіді на ці та подібні запитання пропонують його автори.

http://serg-klymenko.narod.ru/index.html

 - родовід Сергія Клименка. А родовід вашої сім'ї? Чи досліджували ви його разом зі своїми дітьми? З Інтернетом здійснити подібний проект буде легше: http://www.familysearch.org

http://www.idea.dp.ua/baby

 - іменини хлоп'яток і дівчаток. Знайдіть серед них "день ангела" своєї дитини!


Запропонуйте дітям:

Написати власну казку і опублікувати її на сайті бібліотеки (сторінка "Моя казка"): http://www.library.kherson.ua/child/tales/tales.htm

 

Намалювати ілюстрації до улюбленої книги для нашого "Електронного вернісажу" http://www.library.kherson.ua/vernisaj/vernisage.htm