28 лютого 2017

         «На чудеснім полі грай,  свій край пізнавай!»
                  
 

Краєзнавчий квест.
  
  28 лютого учні 8-х класів ЗОШ №7 прийняли участь у краєзнавчому квесті, присвяченому 85 – річчю створення Дніпропетровської області. Команди «Нащадки козаків» та «Дніпряночки»   складали туристичні маршрути Дніпропетровщини,  пазли герба та логотипу області.   У нагоді стала книжкова виставка: «Дніпропетровщина різна та дивовижна». Бібліотекар Юдіна Олена підготувала  цікаві питання та завдання, які викликали захват у  вболівальників та членів команд.

Учасники переглянули електрону відео презентацію «Мій край  – Дніпропетровщина моя!».







28 лютого спільно з ЗОШ №4 проводилась жива книга "Крок у професійне майбутнє". На захід були запрошені "живі книги": юрист Дикопольський Владислав, шахтар Іваніченко Ігор та студентка медичного  коледжу Кононенко Карина. Підлітки з задоволення спілкувались з гостями та задавали безліч питань.








Модератором цієї зустрічі була бібліотекар всевікової бібліотеки сімейного читання №2 "ДіМ" Дмитрук Олена.









Більше новостей:
http://xn--80aafeg3bveo.dp.ua/




Свято Масляної у бібліотеці

         26 лютого у всевіковій бібліотеці сімейного читання №2 «ДіМ» було проведене веселе фольклорно-етнографічне свято Масляної. На нього прийшло багато родин селища 40 років Жовтня і добрих друзів бібліотеки. Бібліотекарі розповіли присутнім про історію  Масляної, «Прощену неділю», а зимова ігрова карусель: ігри в паперові «сніжки», «Кенгуру», «Літає не літає»; прислів'я, приказки, загадки та вірші - зарядили всіх енергією і веселощами. Всі бажаючі знайомилися з виставкою книг, на якій можна було знайти рецепти самих незвичайних і смачних млинців, переглянути літературу про історію свята та його традиції. Не обійшлося і без головного масляного атрибута - опудала Масляної, яке було спалено на вулиці біля бібліотеки. Упродовж дійства співали веснянки учасники хору «Єднання», які охоче взяли участь у святкуванні Масляної. Весь день в бібліотеці звучала музика, було весело і дітям і дорослим, а наостанок гостинні бібліотекарі всіх пригостили млинцями і цукерками!
Більше новостей:
http://xn--80aafeg3bveo.dp.ua/