24 листопада 2023

 До 90-річчя пам'яті жертв Голодомору презентуємо виставку-реквієм "Ми пам'ятаємо! Ми сильні!"  Звертаємо вашу увагу на перегляд книг, які бентежать душу, наповнюють наші серця болем: Василь Барка "Жовтий князь", Роберт Конквест "Жнива скорботи", "Голодомори в підрадянській Україні" та інші. В кожній з них заклик пам'яті про страшну трагедію.

Радимо  подивитись історичний фільм про голодомор та жорстку цензуру - "Ціна правди". 

Переходьте за посиланням   https://www.youtube.com/watch?v=VjlSDlqWiFw

"ПАМ'ЯТАЄМО.ЄДНАЄМОСЯ.ПЕРЕМОЖЕМО."




Година - спомин "Зернятко надії" (Голодомор на Павлоградщині)

 Майже кожне століття багатовікової історії України помічене трагічними голодними роками. Але голод 1932-1933 р.р. жахливий виняток, бо своїми причинами, наслідками і кількістю жертв виходить за межі людської уяви. Викреслити з народної пам’яті страшні події 1932-1933 років неможливо.  24 листопада,  напередодні  відзначення Дня пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років – геноциду українського народу, бібліотека  провела годину - спомин "Зернятко надії" (голодомор на Павлоградщині). Присутні переглянули презентацію "Голодомор на Павлоградщині". До заходу була оформлена  виставка-реквієм «Скорбота плакала свічками» , присвячена цим трагічним подіям. 

Гаслом цьогорічного вшанування пам'яті жертв голодоморів є вислів

"ПАМ'ЯТАЄМО.ЄДНАЄМОСЯ.ПЕРЕМОЖЕМО."









Відео-ролик "Трагічні дні рідної землі"


До вашої уваги відео-ролик "Трагічні дні рідної землі" ( до 90-х роковин Голодомору в Україні 1932-1933р.р.)Вшануємо пам'ять мільйонів невинно загублених. Трагічна сторінка історії, яка не має терміну давності і забуття.

"ПАМ'ЯТАЄМО.ЄДНАЄМОСЯ.ПЕРЕМОЖЕМО."


 

Вічна класика