28 червня 2024

Тематичний куточок "Закон обов'язок для всіх"

  До уваги користувачів тематичний куточок "Закон обов'язок для всіх" , присвячений  Дню Конституції України, де ви можете ознайомитись з історією створення  державного документу та з цікавими історичними фактами. 



 

Гра-вікторина "Роль Конституції в житті українців"

  Сьогодні у бібліотеці   пройшла гра-вікторина "Роль Конституції в житті українців" до Дня КонституціїДіти ознайомились з Конституцією України, дізналися про свої права та обов'язки.  Вони відповідали на питання вікторини на знання Основного Закону нашої держави.  Всі залишилися задоволеними та щасливими.

                                               










Інформаційний калейдоскоп «Як Україна отримала Конституцію»

Був  проведений інформаційний калейдоскоп "Як Україна отримала Конституцію", до Дня Конституції України. Бібліотекар розповіла про Конституцію України, починаючи від Конституції Пилипа Орлика - до Конституції 1996 року. Також учасники заходу переглянули відеофільм про Пилипа Орлика та історію Конституції.




День міста

У бібліотеці до Дня міста були  проведені різноманітні заходи. На них були запрошені діти з родин ВПО з Міжнародного благодійного фонду "Жива". Вони поширили свої знання про  місто мандруючи вулицями у відео краєзнавчих мандрах "Наше місто від "А" до "Я". Діти з цікавістю відповідали на запитання виставки - кросворд "Любіть своє місто". На закінчення свята був проведений майстер - класі "Квітучий Павлоград" де діти розфарбовували розмальовки з картинками куточків міста Павлограду.








27 червня 2024

Скануй та слухай

 Роман французького письменника Жуля Верна, що являє собою суміш фентезі, фантастики жахів та готичного роману.

Написаний 1889 року, твір розповідає про таємничі події, що відбувалися в закарпатській околиці Залісся.

Граф Франц Телєк після смерті дружини, оперної співачки, вирушає в подорож Трансільванією (тоді частиною Австро-Угорщини) зі своїм слугою Рожком. Прибувши до села Верст, вони дізнаються, що з замку, який знаходиться неподалік, лунають жахливі звуки. Граф вирішує пробратись до замку, щоб розгадати цю історію.



Онлайн пазл- мандрівка "Дніпропетровщина - край неповторний"

Гранітні скелі - геологічна пам'ятка природи місцевого значення в Україні. Об'єкт природно - заповідного фонду Дніпропетровської області. Розташована в межах Дніпровського району Дніпропетровської області, на південному сході села Волоське. 



preview35pieceГранітні скелі Дніпропетровщина

26 червня 2024

Майстер клас «Підкова на щастя»

 Краса і сила українського народу ­– в його самобутніх традиціях, які передаються через покоління. Одною з таких традицій є створення оберега, який мав захищати домівку та домочадців від злих сил. Сьогодні, незважаючи на відсутність світла, на майстер клас «Підкова на щастя» завітали маленькі читачі нашої бібліотеки. На ньому бібліотекарі розповіли про значення оберегів, як вірно їх робити. Діти  зробили декоративний оберіг «Підкова», адже  талісман, виготовлений своїми руками, ще більше приносить в дім удачу в починаннях і захист від усіляких негараздів. Нехай ці обереги принесуть мир і затишок у кожну українську домівку.

За підтримки Громадської організації "Центр інноваційного розвитку "Персона".









Вічна класика

 Хочете побувати в Парижі початку ХХ століття? Поглянути на місто очима письменника — модерніста й провокатора? Любите мистецькі роздуми і водночас легке читання? Роман «Рівновага» і оповідання «Тайна» Володимира Винниченка — про життя і смерть, кохання й ненависть, мистецтво і мораль. Про ризиковані експерименти, непрості стосунки й любовні трикутники. Про революціонерів і емігрантів, які жили, любили й гинули під небом Парижа і дахами Монмартру.




Година духовності «Немає кращої землі , що зветься рідним краєм»

 Для дітей мікрорайону "40 років Жовтня" проведена година духовності «Немає кращої землі , що зветься рідним краєм», до єдиного дня краєзнавства. Бібліотекарі  розповіли  присутнім про Православне  свято апостолів  Петра і Павла, зупинились на особливостях та традиціях  його святкування Присутні мали змогу познайомитись з тематичною поличкою « Мій рідний край, моя земля », де представлено цікаві книги про рідний край. Малеча дізналася про історію, видатних людей, та про створення гербу міста в різні роки. Діти з задоволенням  відповідали на запитання та грали в історичні пазли.







Квест-гра "Чи знаєш ти своє місто?"

 Сьогодні в бібліотеці пройшла квест-гра "Чи знаєш ти своє місто?" Діти знаходили на світлинах знайомі куточки рідного міста і разповідали, що то за місце та де саме воно знаходиться. Всі залишилися задоволеними та щасливими.







25 червня 2024

Майстер-клас "Чарівні феї"

    Сьогодні на майстер клас "Чарівні феї" завітали діти. Вони виготовляли з  гофрованого паперу казкових, чарівних фей, яких прикрасили різнокольоровим листям  та декорували за власною фантазією.   Результатом стали  дивовижно-гарні творіння.