16 вересня 2024

Онлайн - проєкт мовний non - stop "Я говорю українською"

  Українська мова — це одна з найбільш багатих і різноманітних мов світу. Вона має багату історію, культуру й літературу, які відображають дух і характер українського народу. Українська мова — це не тільки засіб спілкування, а і скарб, який потрібно берегти й цінувати.



Instagram stories "STORIES - Короновані словом"

                              В рамках Регіональної компанії

бібліотек Дніпропетровщини

"Читаємо разом"

"Письменники, короновані словом"


Презентуємо вашій увазі книгу Надії Гуменюк "Янгол у сірому". У кожній з новел, які складають архітектоніку роману — окрема людська доля, що використовується або занепадає у нестримному крутежі історії.  Ніщо не минає безслідно, все має своє продовження. Такий лейтмотив роману — сучасної варіації біблійної притчі про Авеля і Каїна.




Скануй та читай

 Вам та Вашим діткам ще не набридли звичайні казки з заїждженим сюжетом та банальною кінцівкою? Коли знедолені принцеси - хороші, хижі звірі - погані, Колобка та Червону Шапочку з'їдають, а гноми тягають Білосніжку по хаті, в надії, що Принц вже в дорозі й готовий до доленосного поцілунку? Тоді Вам сюди! Перевернемо догори дригом усі казки! Нехай хороші будуть поганими, а погані - хорошими. І побачимо, що з цього вийде! Гайда читати!





13 вересня 2024

Емоційна підтримка волонтерів

  Сьогодні у бібліотеці продовжилися  заходи з "Емоційної підтримки, ознайомлення з етапами які переживає людина у стані стресу, техніками самодопомоги, проведення психоедукаційних сесій та отримання корисних навичок самозбереження на робочому місці та в особистому житті".За сприяння Міжнародного благодійного фонду "Жива". До проведення заходу залучені спеціалісти міжнародної гуманітарної організації FHI 360. Заняття було присвячене гострим стресовим реакціям.Присутні познайомилися з технікою самостабілізації.






Онлайн пазл- мандрівка "Дніпропетровщина - край неповторний"

 Скелі МОДРу – це унікальна пам'ятка природи, розташована у  Центрально-Міському районі Кривого Рогу, що на Дніпропетровщині. Це місце із цікавою назвою є рідкісним геологічним об'єктом загальнодержавного значення з колосальною площею у 62 гектари. Виступи залізорудних порід, чим і є скелі МОДРу, розташовані вздовж річки Інгулець. Звідси відкриваються чудові краєвиди міста з різної висоти, найвища відмітка сягає 50.



preview35pieceСкелі МОДРу

12 вересня 2024

Скануй та слухай

 Книга розповідає історію дівчинки на ім’я Джейн, яка живе зі своєю матір’ю, тіткою та бабусею в похмурому будинку на вулиці Веселій, де всім заправляє бабуся-тиран. Батьки Джейн посварилися, коли їй було лише три роки, і з тих пір вони живуть в розлуці. Та одного разу прийшов лист від батька з проханням прислати Джейн на канікули на острів Принца Едуарда — і життя дівчинки враз перемінилося, набуло розмаїтих барв, смаку і світла...



11 вересня 2024

Майстер- клас «Осінній пухнастолапчик»

  Сьогодні на майстер-клас «Осінній пухнастолапчик» завітали діти селища "40 років Жовтня". Маленькі відвідувачі з захопленням робили аплікацію . Для створення   павучка  знадобився: картон, кольоровий папір, ножиці, клей. Дітлахи створили чудову аплікацію, реалізуючи свій творчий задум і бачення та отримали гарний настрій, позитивні емоції  від майстер-класу.

 За підтримки Громадської організації "Центр інноваційного розвитку "Персона".

                              







Вічна класика

 Славетний твір великого іспанського письменника оповідає про кумедні, а часом дивовижні пригоди мандрівного рицаря ДОН КІХОТА та його зброєносця САНЧО ПАНСИ. Читаючи роман, і насмієшся досхочу, і нахвилюєшся, а під кінець задумаєшся над людським життям, а може, й над долею всього людства. 




10 вересня 2024

Ігротека "Мчимо до зірок"

  Ігротека "Мчимо до зірок"  була проведена для дітлахів селища "40 років Жовтня". Під час зустрічі діти розгадували загадки про космос, галактику, планети. Грали в рухливі ігри, веселились, ділилися гарним настроєм. Цей день був наповнений яскравими моментами та незабутніми враженнями.

          За підтримки Громадської організації "Центр інноваційного розвитку "Персона".











Цитата дня

                                                  Найкращі висловлювання, 

що мотивують Вас рухатися вперед. 



Онлайн- проєкт "Книжкова локація" "Крута фішка - українська книжка у нашій бібліотеці"

 Презентуємо вашій увазі книгу письменниці Надії Гуменюк "Зустріч на Босому мосту".Весела пригодницька історія, написана Надією Гуменюк, не залишить байдужими маленьких мрійників і шукачів пригод.



09 вересня 2024

Скануй та читай

Пропонуємо вашій увазі історичний роман Скляренко С.  "Святослав".

Роман «Святослав» розповідає про життя великого князя, політичного діяча і воєначальника, що княжів наприкінці Х сторіччя в Києві.Історичний роман присвячений одній з найбільш яскравих сторінок історії України захоплює реалістичністю своїх персонажів. Події, що розгортаються на сторінках романа розповідають про події десятого століття та припадають на правління одного з найбільших неоднозначних правителів Київської Русі - князя Святослава. Так сталося, що батько майбутнього князя-воїна загинув коли той був ще дитиною. Київську Русь очолила мати Святослава, княгиня Ольга, яка не тільки зберегла цілісність держави, а й помстилась за загибель свого чоловіка князя Ігоря. Через державницьку діяльність княгиня Ольга не мала часу займатися вихованням сина, тому цю справу взяли в свої руки дружинники. Вихований з малечку у війську, Святослав посівши князівський престол розпочинає цілу низку військових походів. Які з одного боку зробили Київську Русь відомою на всю Європу, а з іншого князь зруйнував прикордонні держави, що відкрило на Русь шлях новим кочовикам зі Сходу. Не дивлячись на свою неоднозначну роль в історії Київської Русі, Святослав назавжди залишиться без сумніву великим воїном.



05 вересня 2024

Онлайн - пазли « Step by step» «Письменники, короновані словом»

                                      В рамках Регіональної компанії

 бібліотек Дніпропетровщини

"Читаємо разом"

   "Письменники, короновані словом"

Романтичні, зворушливі та приголомшливі історії кохання від відомої письменниці! Вісім повістей про кохання, які пронизують кожне серце, зігрівають добротою і дарують спокій та гармонію. У кожного з нас є історія, переживши яку розумієш, що вже ніколи не будеш таким, як раніше. Книжка — це спогади про життя і роздуми про кохання, які допоможуть зрозуміти себе і навчитися пробачати.



preview35pieceГуменюк Надія

Намистинки рідної мови

  Збір неписаних правил, якими людина користується у повсякденному житті, стають прислів'я та приказки. Вони рекомендують, схвалюють або засуджують, бо за ними стоїть авторитет поколінь вони створені практичним досвідом, відображають споконвічне прагнення людини до правди, щастя, здоров'я, справедливості.


Намистинки вересень 1 автор: ВБСЧ № 2 "ДіМ"

Скануй та слухай

Презентуємо вашій увазі книгу популярного німецького письменника Отфріда Пройслера "Водяничок".

 До книжки увійшла казка про маленького Водяничка та його незвичайні пригоди й витівки.

У зеленавому підводному світі у родині водяників знайшовся маленький хлопчик. Непосидючий шибеник, аж страх! Одного разу виперся на поверхню і просидів там так довго, аж просушив ноги! А іншого - вирішив вкрасти у мірошника човен...



04 вересня 2024

Вічна класика

 Роман «Червоне і чорне» є одним з найкращих творів відомого французького письменника Стендаля (1783—1842). Його герой — Жульєн Сорель увійшов у світову літературу як уособлення непокірливої, волелюбної юності. Сорель вступив у самостійне життя після падіння Наполеона, у період Реставрації Бурбонів. При Наполеоні обдарований юнак, можливо, зробив би військову кар’єру. Але за свого часу єдину можливість просунутися в суспільстві він вбачав у тому, щоб, закінчивши духовну семінарію, стати священиком.


У душі Сореля сперечаються дурні нахили і людяність, холодний розрахунок і романтична чутливість. Любовна інтрига і честолюбні мрії приводять його на гільйотину.



Скануй та читай


                                                       В рамках Регіональної компанії

бібліотек Дніпропетровщини

"Читаємо разом"

"Письменники, короновані словом" 


 Життя як детектив. Життя як драма. Життя як воскресіння. Три захопливі історії – про кохання і зраду, любов і ненависть, надію і випробування – туго вплетені в суспільні реалії України. Анна. Єва. Анабель. Що їх поєднує? А може, це сюжет однієї жіночої долі, дуже непростої, непередбачуваної, сповненої таємниць, із карколомними поворотами? Бо ж тричі мала розпрощатися з життям онука поліського скрипаля Луки Баскаля, остання гілочка родинного дерева, коріння якого – поліська красуня та наполеонівський офіцер. Лейтмотивом усього роману є сповідь червоної скрипки, що мандрувала з Парижа на Волинь і стала своєрідним свідком як історичних подій упродовж двох століть, так і особистих людських злетів та падінь.



02 вересня 2024

Онлайн проєкт мовний non - stop "Я говорю українською"

 Українська мова — це одна з найбільш багатих і різноманітних мов світу. Вона має багату історію, культуру й літературу, які відображають дух і характер українського народу. Українська мова — це не тільки засіб спілкування, а і скарб, який потрібно берегти й цінувати.



Інформаційна година « Ми українці - честь і слава незламним»

 Сьогодні на інформаційну годину спілкування «Ми українці - честь і слава незламним» завітали учні 7-А та 7-Б класів Гімназії №4. З початком навчального року присутніх привітав народний ансамбль «Надія» під керівництвом Головко Ірини. Бібліотекарі розповідали дітям про героїв рідної землі. Провели вікторину   «Що я знаю про Україну?», гру «Вгадай і скажи»,  «Співаймо разом». Галущенко Софія виконала пісню "Стефанія". На останок заспівали всі разом пісню «Я Україна».

   Дякуємо за співпрацю директору Кравченко Л.О., класним керівникам Заболотній Л.В., Левицькій Г.А. та бібліотекарю Свиридовій Н.Д.










Інформаційна година « Ми українці - честь і слава незламним»

  До бібліотеки  на День знань «Ми українці: честь і слава незламним» завітали діти 5-Б класу Гімназії № 4. Для  них була проведена екскурсія відділами бібліотеки, вікторина «Українці сильна нація», гра «Вгадай мелодію». Учасники зустрічі усі разом заспівали  патріотичну пісню «Я Україна».  Дітей зацікавила папка-досьє «Небесне військо». Наприкінці зустрічі провели   майстер-клас «Патріотична листівка до Дня знань».

  Дякуємо за співпрацю директору Кравченко Л.О., класному керівникові Кононихіній В.М. та біліотекарю Свиридовій Н.Д.

  За підтримки Громадської організації "Центр інноваційного розвитку "Персона".