23 січня 2014







 Вечорниці, вечорниці... чари вечорові...
    Хто не був на вечорницях - не знає любові...




Нарешті вечорниці!.. Веселощі, жарти, танці, вечірній спів, ігрові обряди та давні традиції, цікаві бесіди та небилиці - усе це саме вечорниці!
 
22 січня у бібліотеці – філії №2 селища 40 років Жовтня відбулося чарівне, яскраве, неповторне свято «Зимові вечорниці» У читальній залі, традиційно прикрашеній вишитими рушниками та старовинними  домотканими половиками, щиро зустрічала гостей справжня господиня.
 


 
Саме вона стежила за дотриманням усіх звичаїв та традицій під час вечорниць. Парубоцько-дівоче звичаєве дійство, народні танці та ігри у виконанні школярів ЗОШ №1 супроводжувалися народною  грою на баяні вчителя музики Дмитрука Ярослава. Повеселилися, як годиться: поспівали колядки та щедрівки, потанцювали. А ще  дівчата ворожили:  свій чобіток скидали та й із заплющеними очима його від себе кидали та потім дивилися, в який бік чобіт носком упав, то з цього боку й буде її наречений.


 









На вечорниці у бібліотеку завітали гості з клубів «Берегиня», «Шлях до себе», «Таланти та прихильники», «Майстерність та натхнення». Вони вишивали, читали вірші, співали пісні. Запам'яталися «Казка про колобка» у виконанні поетів Щербакової Альбіни та Троїцького Олександра.
 
Бібліотека – філія №2 завжди була осередком культури селища 40 років Жовтня, яскравим вогником людяності, душевного спокою та відродження і збереження народних традицій. Сподобалась тепла домашня доброзичлива атмосфера у «Просторі можливостей», створеному у читальній залі нашої бібліотеки. Було багато жартів, посмішок. Люди різного віку та молодь залишилися задоволені. На згадку про цей вечір кожному учаснику та гостю бібліотекарі подарували солодкий пиріжок з візитівкою – запрошенням до бібліотеки.

 
 



 

 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар