23 червня 2021

23 червня - Міжнародний Олімпійський день

Міжнародний Олімпійський день – традиційне свято спорту та здоров'я, яке щорічно 23 червня проводиться майже в 200 країнах світу і присвячується дню заснування унікальної та найбільш успішної спортивної структури – Міжнародного Олімпійського Комітету (МОК).

Міжнародний Олімпійський день (International Olympic Day) – це свято, яке є чудовою демонстрацією єднання людей незалежно від віку, статі, релігійних та політичних уподобань навколо вічних життєвих цінностей – миру, добра, благополуччя та єдності.
В Олімпійській хартії записано: «Олімпійський рух має своїми цілями виховувати молодь за допомогою спорту в дусі кращого взаєморозуміння і дружби, сприяючи, таким чином, створенню кращого і більш спокійного світу».

Цей день обраний не випадково. Власне 6 квітня 1894 року у місті Афіни розпочалися І Олімпійські ігри сучасності. Засновником олімпійських ігор можна назвати П'єра де Кубертена.

Спорт, не зважаючи на максимальний накал зусиль і емоцій, однозначно є абсолютно мирною і корисною діяльністю, яка об'єднує нації та народи навколо єдиної спільної мети – здорове майбутнє суспільства.

Немає коментарів:

Дописати коментар