24 червня - День солодощі «праліне»
За переказами, праліне винайшов в XVII столітті особистий кухар маршала Франції маркіза дю Плессі-Пралена. Він просто помістив цілісний мигдальний горіх в карамельну оболонку і отримав десерт, гідний самого короля.
У наш час праліне має безліч смаків і робиться з різних видів горіхів. Крім класичного французького праліне з горіхів у карамелі, цим словом називають, також, м'яку шоколадно-горіхову цукеркову начинку (наприклад, знаменитих бельгійських шоколадних цукерок). Американське праліне, більш ніжне і густе, містить молоко або вершки, від чого по своїй текстурі нагадує вершкову помадку. Тож не дивно, що такий багатоликий десерт має своє власне свято. Спробуйте сьогодні хоча б один з його видів, і – солодкого дня!
Немає коментарів:
Дописати коментар