12 серпня 2021

 Що читає молодь: топ найпопулярніших книг

В рамках нагадування державам планети про роль та значимість наступних поколінь, а також привернення уваги до існуючих молодіжних проблем було створено прекрасне свято - Міжнародний день молоді, який відзначають 12 серпня.

Тож не дивно, що про молодих людей написані тисячі книг, які змушують думати, шукати відповіді, приймати правильні рішення і знаходити правильні моральні орієнтири в найскладніших ситуаціях. Пропонуємо вам найпопулярніші з них, які читає сучасна молодь.



Дж. К. Роулінг «Гаррі Поттер і філософський камінь». Історія про хлопчика-чарівника зі шрамом на лобі закохала в себе тисячі дітей по всьому світу. Унікальний чарівний всесвіт, чарівні герої і, головне, присмак магії, який буде після прочитання відчуватися в кожному буденному дні - ось причини її успіху. Можна тільки позаздрити тому, хто ще не прочитав цю книгу, адже у нього все попереду!



Л. Олівер «Перш ніж я впаду». Цей роман, який читають у всьому світі, і не тільки підлітки, розповідає про те, що виправити помилки, звичайно, можна, але краще було б їх не робити. Саманта Кінгстон померла 12 лютого, повертаючись з подружками з чергової вечірки. Померла, але не зовсім. «Петля часу» чомусь вирішила, що дівчина буде залишатися серед живих, день за днем ​​проживаючи 12 лютого, поки не виправить всі свої помилки, не позбудеться зайвого і не збагне найважливішого. Намагаючись змінити заїжджену пластинку одного дня і розбираючись в причинах цього повтору, Саманта багато розуміє - і як огидно поводилася з однокласниками, і що подруги далеко не ідеальні, і вчинки були дурні, і хлопець не зовсім не той, що потрібен. Чи вийде все це виправити, і що трапиться після «роботи над помилками»?



Дж. Грін «Винні зірки». Історія першого кохання двох хворих на рак підлітків. Зрозуміло, що між «перша» і «остання» в даному випадку можна ставити знак рівності. Але книга з перших же сторінок легко виходить за грань жанрів «любовного роману» і «про вмираючих людей». У ній виявляється багато життя і зовсім небагато смерті. У героїв виникають такі питання, які ми постійно задаємо собі. А простота і чесність їх відповідей захоплюють.



С. Стівен Чбоскі «Добре бути тихонею». Чарлі - не зовсім звичайний старшокласник. На тлі своїх однокласників він чужий і трохи «того» - занадто тихий, любить книги і дуже ретельно копається в своєму світовідчутті. Насправді більшість дівчат назвало б тихоню Чарлі ідеальним хлопцем, якби вони були трохи доросліші ...



С. фон Зігесар «Пліткарка». Ця книга про те, як живеться «золотій молоді» і про зворотний бік її повсякденного щастя - плітки, інтриги, підступи і лихослів'я ...



Е. Сіболд «Милі кістки». 14-річна Сьюзі стає жертвою серійного вбивці, який вміло ховається під маскою доброчесного громадянина, що живе по сусідству. Ув'язнена між світами, Сьюзі тільки і може, що спостерігати за тим, як її зникнення впливає на життя і долі сім'ї та друзів. Парадоксально, але ця книга дарує надію!

Немає коментарів:

Дописати коментар