10 серпня 2021

Найбільш відомі книги, що були екранізовані
Представляємо книги, вихід кіноверсій яких вже відбувся. Серед екранізацій - захоплюючі історії про кохання, чарівні казки, психологічні трилери і жахи, пригодницькі та фантастичні розповіді.


Г. Кох «Вечеря». Сюжет укладений в жорсткі часові рамки: це всього лише один вечір в фешенебельному ресторані. Два брати з дружинами прийшли туди повечеряти і дещо обговорити. Паул Ломан - колишній учитель історії, його брат Серж - майбутній прем'єр-міністр. Розпочата банальна застільна бесіда поступово переростає в драму, і на поверхню одна за одною проступають жахливі сімейні таємниці.


Д. дю Морье «Моя кузина Рейчел». Роман поєднує у собі детективну інтригу з незвичайною любовною драмою, що розгортається на тлі ліричних пейзажів Корнуолла і мальовничих картин Італії в 40-ві роки XIX століття. З кожним поворотом сюжету читач все більше губиться в здогадах, хто перед ним - жертва несправедливих підозр, або обережна інтриганка і вбивця. Але, до якої б версії він не схилявся, фінал його приголомшить.


С. Кінг «Воно». У маленькому провінційному містечку, багато років тому, сімом підліткам довелося зіткнутися з непроглядним жахом - живим втіленням пекла. Пройшли роки, підлітки подорослішали, і ніщо, здавалося, не віщувало нової біди. Але кошмар минулого повернувся, невідома сила повернула сімох друзів назад, в нову битву зі Злом.


Ю. Несбе «Сніговик». Воістину, в першому снігу є щось магічне. Він не тільки заглушає звуки, подовжує тіні, приховує сліди. Роками в Норвегії в той день, коли випадає перший сніг, безслідно зникають заміжні жінки. На цей раз Харрі Холе стикається з серійним вбивцею на своїй рідній землі, і поступово їх протистояння набуває особистого характеру.


А. Крісті «Вбивство в Східному експресі». Великий детектив Еркюль Пуаро повертається в Англію на знаменитому Східному експресі. Один з пасажирів, американець на прізвище Ретчетт, пропонує Пуаро стати своїм охоронцем, оскільки вважає, що його повинні вбити. Знаменитий бельгієць відмахується від цього абсурдного прохання, а на наступний день американця знаходять мертвим у своєму купе. Пуаро негайно береться за розслідування.


Немає коментарів:

Дописати коментар