29 серпня 2021

Виставка - пам’ять «Їм випала доля солдата» до роковин Іловайської трагедії

29 серпня - День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.



18 серпня 2014 р. під час запеклих боїв українські частини, що здебільшого складалися з добровольчих підрозділів, увійшли до міста Іловайська. Їм вдалося взяти під контроль частину міста, однак після відкритої інтервенції з боку Російської Федерації 23 – 24 серпня угруповання українських військ опинилося в оточенні. Незважаючи на запевнення російських офіцерів, що українські підрозділи пропустять із «котла» безперешкодно, колони українських збройних сил були розстріляні на марші. Згідно з даними волонтерів, які займалися евакуацією загиблих захисників України з району м. Іловайська, у боях із 7 по 31 серпня 2014 р. за мирне сьогодення мільйонів українців віддали свої життя 368 українських бійців, а 18 вважаються зниклими безвісти.

Іловайськ на всі віки увійде в трагічну історію українського народу. Подія, яка повинна була стати переможньою для нашої армії, обернулася для нас найбільшим провалом. Глядачі зможуть побачити цю історію зсередини, разом з батальйоном "Донбас" і його командиром на прізвисько Бішут. Поранений чоловік разом зі своїм товаришем по службі виявилися в пастці - в місті оточеному ворожими військами. Виживати в таких умовах двом військовим допомагають тільки небайдужі місцеві жителі. Вони ж зроблять все можливе, щоб Бішут і його товариш могли вибратися за межі міста, на безпечну територію. Це реальна історія, яку прожив кожен українець.


Немає коментарів:

Дописати коментар