06 вересня 2021

 Незвичайні книги світу

Кажуть, що не можна судити книгу за обкладинкою, і це вірне твердження. Однак, нижче ми розглянемо самі дивні дизайнерські книги, які змінять ваше уявлення про обкладинки, та про книги в цілому.

Книга 360 °
Тривимірна казка про Білосніжку від японського художника Yusuke Oono. Оформлені подібним чином казки приваблюють читачів не тільки змістом, а й формою.



Кулінарна книга, яку перед прочитанням необхідно запекти
Ця книга була створена хорватськими книговидавцями. Для того щоб приготувати якусь страву за рецептом з неї, потрібно спочатку запекти книгу, тільки в такому випадку на її сторінках з’явиться текст.


Сто тисяч мільярдів віршів

У книзі Раймонда Квінау всього 10 сонетів, але кожен з них розрізаний на тонкі смужки в один рядок довжиною. Читач може комбінувати смужки в будь-якому порядку – ритмічний малюнок від цього не змінюється, а смисловий малюнок набуде досить несподіваного відтінку. Якщо читач захоче скласти всі можливі комбінації і буде читати їх вголос цілодобово, у нього на це піде приблизно 200 000 років.


Найменша книга в світі
Неозброєним оком складно розібрати, що написано в цій книзі, але якщо збільшити її до 600 разів, стане ясно, що книга є найменшою у світі копією Нового Завіту.

Пошматована книга
Письменник Д. С. Фоер на прикладі свого творіння показав, що являє собою гіпертекст.



Кулінарна книга від IKEA

Особливість цієї книги полягає в тому, що всі зображення в ній виконані у формі інструкцій до збірки модульних меблів компанії. Замість традиційних рецептів у книзі представлені фотографії головних інгридієнтів страв. 30 класичних «бабусиних» рецептів випічки наочно описані фотографом Carl Kleiner.



Книга-нічник
Насправді це не книга, а нічна лампа, стилізована під книгу. Однак, вона виглядає дуже стильно, перебуваючи не тільки на полиці, але і на столі.



Тривимірні книги Бенжаміна Лакомба

Відомий художник-ілюстратор Франції Бенжамін Лакомб робить справжні тривимірні книги. Він створив дизайн для таких творів як «Аліса в Країні Чудес», «Піноккіо», «Мадам Батерфляй».













Немає коментарів:

Дописати коментар