11 січня 2022

11 січня - Міжнародний день "Дякую"

11 січня святкують Міжнародний день “Дякую”. Сьогодні більшість людей так часто поспішають, що навіть не залишається часу для таких простих і приємних речей, як подякувати всім тим, хто робить наше життя щасливішим та простішим. Деякі люди кажуть “дякую” не за покликом душі, а через свій службовий обов’язок.

Достеменно невідомо, хто саме запровадив це чудове свято. Існує дві версії: воно було засновано ООН чи ЮНЕСКО. А ще є цікава історія, що Міжнародний день “Дякую” створила невідома фірма, яка виготовляла вітальні листівки, щоб покращити свої прибутки. Не зафіксована і дата першого святкування. Але відомо, що сталося це на початку 2000 років.

Цікавий факт: вперше слово “дякую” офіційно згадали в паризькому словнику-розмовнику, який вийшов 1586 року. А в праслов’янській мові воно з’явилося в XVI столітті, коли диякон Авакум відповів на хороший вчинок побажанням “дай Богъ”.

В Україні Міжнародний день “Дякую” вважається молодим святом, яке ще не встигло “прижитися”. Проте говорити слова вдячності потрібно завжди, адже вони несуть в собі позитивні емоції, здатні одразу підняти настрій та навіть покращити самопочуття. Тому скоріше підбирайте привітання з днем “Дякую”, завантажуйте листівки та картинки, щоб порадувати друзів, знайомих, рідних щирою подякою за все добре.

Немає коментарів:

Дописати коментар