13 липня 2022

Шококруїз-онлайн «Крокуємо світом – збираємо шокоцікавинки!»

 Деякі цікаві факти про шоколад:


  • Першу шоколадну плитку в світі виробила шоколадна фабрика Cadbury в середині XIX століття.
  • За американськими стандартами, в плитці молочного шоколаду повинно міститися не менше 20% тертого какао, в напівсолодкому продукті не менше 35%. Найкорисніша шоколадна плитка повинна містити від 70% какао.
  • Класичну шоколадну плитку винайшли в XVIII столітті шляхом видалення 50% какао-масла і змішування какао-бобів з солями для пом’якшення гіркоти. Молочний шоколад винайшли в XIX столітті шляхом з’єднання какао порошку зі згущеним молоком. Це поклало початок появи корпорації Nestle.
  • У какао-бобах міститься теобромін, який надає м’яку стимулюючу дію на організм і здатний придушити кашель. Вчені попереджають, щоб не отруїтися, його вживають в обмеженим кількостях.
Цікавими і кумедними є такі факти про шоколад, що викликають посмішку у дітей і дорослих.


  • Людині треба з’їсти дуже велику кількість шоколадного продукту, щоб відчути себе погано. Доведений сумний факт, що деяким тваринам достатньо малої дози для летального результату. Категорично не можна годувати шоколадом собак, кішок, домашніх гризунів навіть якщо вони випрошують «смаколики».

Тепер ви знаєте про ці смачні ласощі набагато більше цікавих фактів, ніж до прочитання цієї статті. Какао або шоколадне дерево – це надбання людства, безцінний дар природи.



Немає коментарів:

Дописати коментар