20 лютого 2023

Година пам`яті "Це зорі твої, Україно!" (До Дня пам`яті Небесної сотні)

 Події Революції Гідності назавжди закарбувалися у свідомості кожного українця. Майдан – це не лише унікальне явище, а символ незламності духу українського народу, це – важливий процес самоорганізації та волевиявлення українського суспільства при вирішенні доленосних питань подальшого розвитку нашої країни, утвердження демократичних цінностей, ідеалів свободи та справедливості. Небесна сотня – так назвали українців, які загинули в Києві на Майдані, за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину.

Пропонуємо вашій увазі добірку книг про події 2013-2014 років – про Революцію Гідності та подвиги Героїв Небесної Сотні. Ці твори, які вийшли друком в українських видавництвах протягом 2014-2021 років, зовсім різні, але вони об’єднані однією ідеєю – вірою в становлення вільної, незалежної і єдиної України. Ці книжки не залишать читачів байдужими - вони важливі, цікаві, дуже актуальні. Адже вони цементують український вимір сучасної історії, європейське майбутнє України.


Мине ще чимало часу, поки ми сповна зможемо осягнути глибину і значення Майдану для розвитку України. Бо його ідеали, надії й рішення змінили нашу ментальність, розпочали і продовжують формувати нашу нову політичну ідентичність. Процес не завершено, бо історія - штука не скороспішна. Історики ще напишуть нові наукові праці про ті події, митці - художні твори, учасники акцій протесту - документальні спогади. З кожною новою річницею подій тієї історичної зими ми будемо мати змогу осягнути більш повну картину того, що сталося.

Немає коментарів:

Дописати коментар