Батьківщиною
кавуна є Південна Африка (Ботсвана, Лесото, Намібія, ПАР: Капська провінція,
Вільна держава, Гаутенг, Квазулу-Наталь, Лімпопо, Мпумаланга, Північно-Західна
провінція, Північна Капська провінція), де він досі зустрічається в дикому
вигляді.
Уже в
Стародавньому Єгипті люди знали і обробляли цю культуру. Кавун часто поміщали в
усипальниці фараонів як джерело їжі в їхньому потойбічному існуванні. У Західну
Європу кавуни були завезені в епоху хрестових походів. На територію Русі кавуни
були завезені з території Хозарського каганату в XIII—XIV століттях, де вони
спочатку культивувалися на Нижній Волзі. Найбільше культивується в Китаї, далі
з помітним відставанням слідують Єгипет, а також США та Мексика.
В Україні основні
обсяги кавуна вирощують на Херсонщині та в сусідніх південних областях; тут
кавун вільно дозріває на богарних землях частково на зрошенні, досягаючи при
цьому чудових смакових якостей.
Немає коментарів:
Дописати коментар