17 жовтня 2024

Ігротека "Жовтневі пустощі"

Сьогодні відбулася ігротека "Жовтневі пустощі" для  дітей ЦСПД "Моя родина". Малеча приймала участь у веселих, пізнавальних конкурсах: "Що таке явище?", "Так чи Ні", "Пазл","Загадкова осень", "Листопад". 
За підтримки Громадської організації "Центр інноваційного розвитку "Персона".












Скануй та слухай

 Пропонуємо вашій увазі книгу Святослава Ольшенко-Вільхи "Христина". "Сергій поволі відійшов від полотна. Дивився на широку панораму руйнування Батурина. Вогонь пожеж і кров злились у гарячих мазках в одну картину пекла. Розлиті, викривлені азіятські лиця Меншікових солдатів надавали їм серед порізаних і конаючих трупів несамовитий вигляд."



Відеоперегляд "Ментальне здоров'я - це..."

 Ментальне здоров’я є невід’ємною частиною щасливого життя. Це поняття дуже широке і поєднує різні  аспекти. Ментальне здоров’я — це стан щастя та добробуту, в якому людина реалізує свої творчі здібності, може протистояти життєвим стресам, продуктивно працювати та робити внесок у суспільне життя.

Присутні  переглянули руханку, яку провів  український шоумен , телеведучий Олександр Педан, вони з задоволенням повторювали руху та отримали купу позитивних емоцій.





Онлайн - проєкт мовний non - stop "Я говорю українською"

  Українська мова — це одна з найбільш багатих і різноманітних мов світу. Вона має багату історію, культуру й літературу, які відображають дух і характер українського народу. Українська мова — це не тільки засіб спілкування, а і скарб, який потрібно берегти й цінувати.



16 жовтня 2024

Вічна класика

 пропонуємо вашій увазі книгу Оксани Забужко "Музей покинутих секретів".   Це новий роман над яким письменниця працювала багато років, перші критики вже встигли назвати шедевром.  Це — сучасний епос сучасної України: родинна сага трьох поколінь, події якої охоплюють період від 1940-х років до весни 2004-го. Велика література і жорстока правда — про владу минулого над майбутнім, про кохання і смерть, про споконвічну війну людини за право бути собою.




Бібліотерапія «Книга - це зброя і захист»

 Сьогодні провели  бібліотерапію «Книга - це зброя і захист» для  студентів  Західно - Донбаського професійного ліцею. В ході заходу обговорювалися питання як   відшукати точки опори та підтримки у речах, зокрема в книгах.  Завдяки іграм «Жанровий сендвіч» та «Що може розповісти малюнок» молодь дізналась, що книга  може повернути до життя. Бо слова теж лікують, інколи швидше і краще, ніж найкращі у світі ліки. Присутні мали змогу доторкнутися до  мистецтва слова антології військових письменників книги «#Голоси».  На зустрічі був присутній учасник літературної вітальні «Майстерність та Натхнення» поет Сергій Трофімов, який читав свої вірші. Захід  пройшов невимушено, присутні отримали багато цікавої інформації та  масу позитивних вражень.

За підтримки Громадської організації "Центр інноваційного розвитку "Персона".















15 жовтня 2024

Instagram stories "STORIES - Короновані словом"

 Юрій Винничук — відомий український письменник, журналіст, перекладач і редактор. Свій творчий шлях він розпочав ще в 1970-х роках як автор непересічних поетичних творів, а згодом і літературних містифікацій, серед яких читачам особливо запам’яталося "Житіє гаремноє" — вигадані щоденники Роксолани. На початку 1990-х років письменник був режисером естрадного театру "Не журись" та засновником "Кабарету Юрця і Стефця". Але справжній успіх принесло Юрію Винничуку звернення до великої прози. Його романи "Діви ночі" (1991), "Танґо смерті" (2012), "Аптекар" (2015), "Цензор снів" (2016), "Лютеція" (2017) та "Нічний репортер" (2019), захопливі та драматичні, позначені неабиякою майстерністю і глибоким знанням матеріалу, мають величезну популярність і любов читачів. На рахунку письменника також ціла низка творів для дітей і краєзнавчі видання "Легенди Львова" (1999), "Кнайпи Львова" (2000), "Таємниці львівської кави" (2001) і "Таємниці львівської горілки" (2006). Лише побіжний перелік створеного письменником у різноманітних жанрах за останні десятиріччя мав би займати кілька сторінок. Твори Юрія Винничука перекладено англійською, німецькою, французькою, хорватською, польською, болгарською, сербською, білоруською, японською, китайською мовами і навіть мовою есперанто, чимало з них відзначені престижними літературними нагородами.




Майстер- клас "Грибна поляна"

 На майстер- клас "Грибна поляна" завітали учні 2- А класу Павлоградського міського ліцею. Діти із захопленням робили  аплікацію. Для створення поляни використовували: кольоровий  картон, папір, ножиці, клей. Учні створили яскраву аплікацію та  отримали гарний настрій, позитивні емоції  від майстер-класу. 

За підтримки Громадської організації "Центр інноваційного розвитку "Персона".









Відеопрезентація "Дивосвіт скарбів книжкових" Ю.Винничук

 Сьогодні відбулася відеопрезентація "Дивосвіт скарбів книжкових" видатного українського письменника, журналіста та редактора Юрія Павловича Винничука. Під час відеопрезентації діти ознайомилися з його творчістю і відкрили для себе, що їх найулюбленіші книжки написані цим автором. Також була проведена гра-вікторина "Герої книжок". В якій діти відповідали на питання, використовуючи свої знання прочитаних книжок Юрія Винничука.





Цитата дня

  Влучні і красиві вислови про життя давно ввійшли в наш побут. Ми так часто використовуємо їх, аби виразити свої міркування, що навіть того не помічаємо. Лови кілька мотивуючих фраз, які можуть стати в нагоді!



14 жовтня 2024

Скануй та читай

 "Казки моєї матінки Мотрі" — це збірка теплих і мудрих історій, які розповідала мені моя мама, коли я був дитиною. У кожній казці приховано не лише чарівний світ, але й важливі уроки, які залишаються з нами на все життя. Ці казки стали невід'ємною частиною мого дитинства, і тепер я хочу поділитися ними з вами.



Онлайн пазл - мандрівка "Дніпропетровщина - край неповторний!

 А тепер рушаймо до балки Північної Червоної. Вона є ландшафтним заказником загальнодержавного значення і знаходиться в Тернівському районі Кривого Рогу. В балці на денну поверхню виходять породи продуктивної залізорудної товщі палеопротерозойського віку, відслонюються сланцеві та залізисті горизонти, які утворюють невеликі за розмірами розрізнені скельні виходи на обох схилах. Зустрічаються також брили імпактитів та відслонення пісковиків зі скам’янілими рештками рослин. Імпактити – це породи, які утворилися в результаті удару об землю метеоритів. Зовні вони схожі на доменні шлаки. Існує версія спеціалістів, що 360-400 млн. років тому в районі сучасних Тернів впав метеорит і утворив кратер, на місці якого зараз розташована балка Північна Червона.


    preview35pieceБалка Червона Північна

10 жовтня 2024

Нові надходження літератури

 Дякуємо за книжки С.Кінга Vira Skuratova! Ваш вчинок надихає рухатись уперед. Запрошуємо читачів надихнутиь моторошно - захопливим вайбом, через найцікавіші книжки Стівена Кінга. Читайте самі і запрошуйте друзів!



Скануй та слухай

 Презентуємо книгу  Лоуренса Блока "Джентельменська угода".

Требізонт - заможний одружений чоловік. Одного разу, повернувщись додому він застав там грабіжника. Требізонт був бізнесменом, і не звик нехтувати потенційними можливостями отримати вигоду. Саме тому, замість того, щоб одразу, просто викликати поліцію, він вирішив, використати цю неприємну ситуацію в своїх інтересах.



Онлайн - проєкт "Книжкова локація" "Крута фішка українська книжка у нашій бібліотеці"

 Пропонуємо вашій увазі книгу Юрія Винничука "Цензор снів". І знову письменник вибудовує перед читачем захопливий сюжет,  у якому герої, поринаючи в лабіринти пам’яті, лише в несподіваному фіналі розкриваються повною мірою. Вони озираються на своє життя, яке припало на добу тоталітарних режимів, і звіряються у різних способах виживання — від цинічного до шляхетного. Водночас така карколомна мандрівка в минуле приносить багато несподіванок.


#хаб_цифрової_освіти

 Заняття з мобільної грамотності «Смартфон з нуля: Ваш гід у сучасних технологіях». Для користувачів, які виявили бажання навчитися правильно та безпечно користуватись мобільними додатками. Тема  заняття: «Налаштування. Знайомство з мобільними додотками». Учасниці тренінгу дізналися, як скачати,  налаштувати та користуватись додатком «Приват24».

Працюємо у межах проєкту Українська бібліотечна асоціація/Ukrainian Library Association «Здобуття цифрових навичок у бібліотеках - Хабах цифрової освіти».

#SwedeninUA,#Українськабібліотечнаасоціація,#cyfra_library,#діяосвіта,#ШвеціяSverige,#UNDPinUkraineПРООНвУкраїні,