18 серпня 2014




 
24 серпня - День Незалежності України.
 
Любіть Україну, як сонце, любіть,
як вітер, і трави, і води…
В годину щасливу і в радості мить,
любіть у годину негоди.
 
Любіть Україну у сні й наяву,
вишневу свою Україну,
красу її, вічно живу і нову,
і мову її солов'їну.
 
Володимир Сосюра.
 
 
День Незалежності — найважливіше національне свято в більшості країн світу. Не є винятком і Україна: 24 серпня (а саме цього дня наша країна святкує річницю своєї незалежності) є головним державним святом.
 

Україна - це країна, в якій ми живемо.
"Світе тихий, світе милий, моя Україно", - так звертався до рідної землі видатний український поет Тарас Григорович Шевченко.
 
Державна символика – це насамперед прапор. Герб та гімн держави. Свої власні символи (прапор, герб та гімн) також можуть мати державні установи, громадські й навчальні заклади, товариства, громадські об`єднання.

Прапор, герб, гімн – офіційні державні символи, що означають суверенітет (незалежність) країни.
Державний прапор України – це стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольорів.
Прапор – офіційний знак держави, що символізує її суверенітет. Це полотнище певних кольорів, з емблемами та прикрасами, що також мають символічне значення.
Держа́вний Герб Украї́ни герб держави Україна, один із чотирьох її офіційних символів поряд з прапором, гімном і Конституцією. 19 лютого 1992 року затверджено Малий Державний герб України. Центральною геральдичною фігурою герба є Тризуб Володимира І Святого, великого князя київського, володаря Русі. Окрім цього, згідно з Конституцією України, елементом Великого герба мусить бути герб Війська Запорозького.
Держа́вний гі́мн Украї́ни — один з головних державних символів України поряд з прапором і гербом. Державним гімном є перший куплет та приспів пісні «Ще не вмерла України і Слава, і Воля», слова Павла Чубинського, музика Михайла Вербицького. Офіційно його «Музичну редакцію» ухвалила Верховна рада України 15 січня 1992 року; слова гімну затверджено «законом про Гімн України» 6 березня 2003 року.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар