20 січня 2021

"Пінгвінові" книжки

    20 січня відзначають неофіційний екологічне свято, присвячений найбільш незвичайним птахам в світі - пінгвінам.  Хто і коли придумав День пінгвіна, невідомо.  На відміну від багатьох інших свят, він не проводиться якоїсь конкретної природоохоронною організацією, тим не менш, День пінгвіна досить популярний в інтернеті.  Не варто недооцінювати його важливість, адже цей день можна вважати відмінним приводом побільше дізнатися про ці дивних птахів, про яких написано так багато цікавих книг.

Р. Етуотер, Ф. Етуотер «Пінгвіни містера Поппера».  Маляр містер Поппер живе в маленькому американському містечку і мріє про далекі полярних експедиціях.  Але мрії залишаються мріями, життя йде своєю чергою, а сім'я ледве зводить кінці з кінцями.  І раптом листоноша приносить йому посилку з Південного полюса.  Незабаром по дому марширують антарктичні пінгвіни, а місіс Поппер акомпанує їм на фортепіано.  І це лише початок!
    Цю неймовірну і смішну історію склали в кінці 1930-х років Річард Етуотер, журналіст і викладач давньогрецької мови з Чикаго, і його дружина Флоренс.  Книга стала класикою, автори отримали за неї Медаль Джона Ньюбері, яка вручається за видатний внесок в літературу.  За мотивами цієї історії був знятий фільм з Джимом Керрі у головній ролі.

К. Джереміс, Ф. Джереміс «Польді і Павлуша.  Велика пінгвін'я вечірка».  Бабусі пінгвінів виповнюється 90 років.  Хіба це не привід для веселощів ?!  Весь будинок повний пінгвінів.  На вечір заплановано грандіозна костюмована вечірка.  Але як же у всьому цьому хаосі бабуся знайде свій улюблений костюм веселки?  Як добре, що пінгвін Польді і крокодил Павлуша допомагають їй в пошуках.  Хочете і ви їм допомогти?  Тоді вперед!

К. Берг «Пінгвін Тамино». Пінгвін Тамино, учень Южнополюсной школи, відправляється на пошуки любові, сподіваючись заодно напасти на слід викраденої принцеси Нануми ...





А.М. Лаптєв «Пік, Пак, Пок». Всі вірші в книзі - маленькі історії. Кожна історія будується навколо дії, яка вчиняє або намагається вчинити персонаж. Історія в віршах про трьох пінгвінів на цьому і побудована.






А. Матвеенко «Пінгвін-мореплавець». Той, хто буде читати цю книгу, зробить далеке морське подорож до Південного полюса, до крижаної Антарктиді. І ще багато чого дізнається про що живуть на її берегах загадкових і забавних птахів - пінгвінів. А крім того, близько познайомиться з абсолютно дивовижним пінгвіном-мореплавцем, який, випадково опинившись на великому риболовецькому траулері, що плив в сторону Антарктиди, став улюбленцем екіпажу і отримав ім'я Федір Пилипович.




А. Мілбурн А. «Мільйон - це скільки?». Мільйон - це дуже - дуже багато. Але маленькому пінгвіняти Піну хочеться знати точно: мільйон - це скільки? Пін вирушає в дорогу, щоб знайти відповідь на це питання.

Н.Г.  Пфеффер «Фраккья - імператорський пінгвін».  Німецькій письменниці Норі Пфеффер добре знайомий світ дітей, з ними вона розмовляє на рівних.  Під її пером оживають звірі й птахи, і кожен раз маленький читач відкриває для себе щось нове і повчальне.



Немає коментарів:

Дописати коментар