21 січня 2021

 Книжкові "обнімашкі"


          21 січня у всьому світі відмічають одне з "найтепліших" свят - Міжнародний день обіймів. Він був заснований в США ще в 1986 році, а потім нестримно поширився по всьому світу. Згідно традиції, зробити висновок в дружні обійми цього дня можна навіть незнайомої людини. А, може, навіть і не людини зовсім. 
 Д. Меллинг "З ким обнятися ведмежаті"?. У вас буває так, що хочеться обійняти кого-небудь міцно-міцно? Чарівне ведмежа Дуглас прокинулося одного разу уранці і відчуло, що йому треба обнятися. Він відправився на пошуки того, кого б обійняти. Але це виявилося не так просто.

 Д.  Роу "Обійміть мене, будь ласка"!. Більше всього на світі їжачок Элвис хотів, щоб його хтось обійняв. Але ніхто не наважувався навіть доторкнутися до нього, адже він був таким колючим. Куди б Элвис не прийшов, усі тільки гойдали головами і відверталися. І ось одного прекрасного дня його життя змінилося.
     Ця книга про те, як колючий їжачок з добрим серцем знайшов собі друга. А також про потребу кожної людини здолати відстань, що відділяє його від інших.



 Н. Одленд "Ведмідь, який любив обіймати дерева". Книжка-картинка сучасного канадського ілюстратора про чудодійну силу обіймів. В головній ролі - чарівний ведмідь, якого настільки переповнювала любов, що він обіймав усі живі істоти, що зустрічалися на його шляху.





С. Неш  "найніжніші обійми у світі"!. Героєві книги, маленькому леопардові, стало дуже самотнє, коли його мама пішла за здобиччю, і тоді він відправився на її пошуки. По дорозі малюк зустрічав багато добрих звірів, які хотіли про нього потурбуватися. Не встиг він з усіма познайомитися, як зустрів маму. Тільки у неї найніжніші обійми у світі!




Ш. Джуліан "Слоппи хоче обніматися". Маленький дракончик Слоппи дуже любить обніматися. Особливо з феєю Росинкою. Але цього дня Росинка чомусь обніматися не хоче. Історія умовчує, чому саме так сталося - можливо Слоппи чимось її скривдив, можливо у неї просто поганий настрій, а, може ще що.





С. Линн "Обійми мене"!. Настав ранок. Усі звіри в зоопарку або прокинулися, або пробуджуються, і тільки Крихта Бу, дитинча маленького африканського звірятка галаго, збирається... лягати спати. Адже він нічне звірятко - значить, спить вдень, а не спить вночі. Перед сном мама завжди обіймає його, але сьогодні мами поруч не виявилось, і Крихта Бу вирішив відправитися на пошуки того, хто зможе обійняти його і приголубити. Хто це буде? Можливо, кенгуру? Або крокодил?! Хто знає...


  Э. Девіс "Коли тобі дуже сумно. Книга обіймів". Обійняти близьку вам людину - це чудово. Нам усім подобається, коли нас обіймають. І саме життя надає нам можливість насолоджуватися цією дією. Цікаво, що і у тваринному світі обіймів зустрічаються так же часто, як і у людей, тільки люди обнімаються з набагато більшою пристрастю. Порівнювати перших і останніх завжди потішно, а тим більше в даному випадку.
  Прекрасні смішні фотографії знайомих і незнайомих вам тварин в найхимерніших позах і прекрасні тексти в цій маленькій цікавій книжці не залишать вас байдужими.


 О. Чилап "Вісім рук, щоб обійняти тебе". Книга про добрі часи дитинства і шкільної юності, коли сонце не вимикається, повільно не буває, і можна бути щасливим без жодного приводу. І тоді трапляються неймовірні історії, дружба "без дурнів" і любов до запаморочення.
  Книга рекомендується усім, хто не постарів ні в 9, ні в 90 років, і категорично протипоказана людям, позбавленим життєлюбності і почуття гумору.


 К. Прутков "Обійняти неосяжне". До збірки увійшли чудові вірші і байки, широко відомі афоризми, драматичні твори, створені  Кузьмою Лозиною. І сам автор, його особа і біографія, і його творчість - плід художньої вигадки російських поетів А. К. Толстого і братів Жемчужникових.

Немає коментарів:

Дописати коментар