16 січня 2021

 Аромат старих книг

       Напевно, кожному книгоману знайом той особливий, неповторний запах книг, що панує в великих бібліотеках або букіністичних магазинах.  Запах старих книг - це те, що змушує відключитися від зовнішнього світу і зануритися тільки в свої улюблені книги.

        Нещодавно в одному з магазинів міста Мінніаполіс (США) надійшли в продаж ароматичні свічки, запалюючи які можна насолодитися справжніми книжковими ароматами.  Цю ідею підказав їм один з фанатів паперових книг, якому хотілося вдихати запахи під час читання в онлайн-режимі.

     Створюючи суміш компонентів з ароматом старих книг, власники магазину тримали перед собою книгу з пожовклими сторінками.  Цей аромат вони назвали «Старі книги».  Для любителів більш затхлих запахів створили аромат «Книжковий підвал».  Одним з лідерів продажів стали свічки «Оксфордська бібліотека».  Найближчим часом будуть створені ароматичні свічки для любителів наукової фантастики.

       Всі свічки створюються вручну з соєвого воску: цей природний матеріал добре горить і є екологічно чистим.  Одна свічка розрахована на 65 годин горіння - цього часу якраз вистачить на читання однієї книги.

     Втім, ніякі свічки не допоможуть читачеві захопитися читанням, якщо під рукою немає по-справжньому гарної книги.










Немає коментарів:

Дописати коментар