25 січня 2021


                                          «Морожені» книги

А ви знаєте, яке свято можна назвати самим «солодким»?  Міжнародний день ескімо, який відзначають 24 січня.  Дата для його установи була обрана тому, що саме в цей день в 1922 році власник магазину солодощів в місті Онава (штат Айова, США) Християн Нельсон отримав патент на ескімо.  Ідею ескімо подав йому 8-річний хлопчик, який ніяк не міг вибрати, що купити: шоколадку або морозиво, так і народився чудовий союз - холодний шматочок замороженого молока, облитий шоколадною глазур'ю, який став символом щасливої ​​дитячої мрії: «Ось виросту - куплю собі  цілий ящик ескімо і з'їм ».
     Пам'ятайте відому пісеньку про чарівника, який «залишить нам в подарунок п'ятсот ескімо»?  Це, звичайно, добре, але тільки влітку, і то не в такій кількості.  А взимку поїдати ці ласощі ми вам рішуче не радимо.  А відзначити це незвичайне свято можна читанням справжнісіньких «морожених» книг.

Р. Скоттон «Кошеня Шмяк на фабриці морозива».  Захоплююча історія про доброго і доброзичливого кошеня на ім'я Шмяк і його друзів, які вирушили на фабрику морозива.  Шмяк і його кращий друг Сирник передчувають, що їм дістанеться ціла гора ласощів.  Але вони навіть не підозрюють, що ще на них чекає під час цієї екскурсії ...


М. Зощенко «Калоші і морозиво».  Розповіді Михайла Зощенка про пригоди бешкетників Льолі і Міньки дають можливість повернутися в безтурботне дитинство і згадати про свої витівки.  





Дж.Е.  Уелч «Любов і морозиво».  Це романтична, легка, весела історія про любов і пригоди.  Ліна проводить канікули в Італії.  Однак їй зовсім ніколи насолоджуватися прекрасною сонячною погодою, приголомшливими пейзажами і смачним морозивом.  Дівчина приїхала до Італії, щоб виконати передсмертне бажання матері і знайти свого батька.  Але хіба можна назвати батьком зовсім чужу людину, якого не було поруч цілих шістнадцять років?



С. Маршак «Морозиво».  Чудовий вірш для дітей відомого дитячого поета.





С. Андерс «Морозиво часу, або Мрії збуваються».  Захоплююча казка для сімейного читання.  Замок Блакитний мрії існує!  Не вірите?  А ось пустотлива дівчинка Джема вже в дорозі - її велика мрія не може більше чекати.  Але перш, ніж побачитися з головним чарівником замку, Джемі чекає зустріч з тієї, кому ця витівка зовсім не до душі, - новій господині замку, жадібній і властолюбній лиходійки Ікс.  На стороні Ікс - влада і магія.  А на стороні Джеми - смішлива хмара, літаючі кімнатки, старий рибалка, руде волосся - і неприборкана віра в те, що мрії обов'язково збуваються.  Потрібно тільки нічого не боятися.

Немає коментарів:

Дописати коментар