25 січня 2021

 Популярні письменниці на ім'я Тетяна


     У морозному січні є день, забарвлений радісним і якимось весняним настроєм.  25 січня - і Тетянин день, і День студентів.  Це єдиний в історії випадок, коли на один і той же день претендують і служителі церкви, і студентство, причому, кожна сторона розуміє свято на свій манер.

    Ми вітаємо всіх Тетян з їх персональним святом!  У цей день їм всім - підвищена увага.  Ми ж пропонуємо згадати сучасних популярних письменниць з цим ніжним і красивим ім'ям.

Тетяна Толстая.  Письменниця, публіцист, телеведуча, пише на вічні теми добра і зла, про мрійників, які застрягли між життям та вигадкою.

   «Кись» - роман, за який автор була удостоєна премії «Тріумф».  Це актуальна антиутопія, страшна казка про загибель нашої цивілізації, про мутацію людей, які живуть у радіоактивних лісах, про деградацію мови....


Тетяна Устинова.  Популярна письменниця детективного жанру.  «Перша серед кращих» - під цим слоганом виходять серії її книг.  Вона написала понад 50 творів, багато з яких екранізовані.

   «Сто років шляху» - один з останніх романів письменниці.  Доктор історичних наук і професор московського університету Дмитро Шаховський притягнутий до розслідування, коли вбивають директора музею, а поруч з тілом знаходять старовинну порцелянову чашку і кілька листів початку ХХ століття.


Тетяна Полякова.  Автор великої кількості (понад 70) іронічних детективів, написаних «для власного задоволення».  За її ж власним визнанням, з Дариною Донцовою у них змагання - хто перший зупиниться.

   «Вся правда, вся брехня» - черговий детектив.  Розслідування - справа непередбачувана, ніколи не знаєш, де опинишся.  І навіщо головна героїня взялася за нього?!




Тетяна Гармаш-Роффе.  Як не дивно, це прізвище письменниця не придумала, а взяла у чоловіка-француза.  Працює в жанрі психологічного детектива.

   «Відьма для інквізитора» - одна з нових книг автора.  Збираючись в телестудію, приватний детектив Олексій Кісанов навіть не підозрював, чим для нього закінчиться участь в скандально відомій передачі.  Під час прямого ефіру в студію увірвалася дівчина, яка взяла його в заручники і кудись повела під дулом пістолета ...


Немає коментарів:

Дописати коментар